Oνειρεμένη φιέστα για Ολυμπιακό και Νικοπολίδη

Το 38ο πρωτάθλημα στην ιστορία του πανηγύρισε σήμερα ο Ολυμπιακός, αποχαιρετώντας τον Αντώνη Νικοπολίδη που τερματίζει την πλούσια σε τίτλους και επιτυχίες καριέρα του.
Στο κατάμεσtο από 30.000 κόσμο "Γεώργιο Καραϊσκάκης" πραγματοποιήθηκε η φιέστα για την κατάκτηση του τίτλου, που είχε διασφαλιστεί εδώ και αρκετές εβδομάδες. Η Λάρισα που είχε ήδη υποβιβαστεί, χρησίμευσε ως... "σάκος του μποξ" για τους πρωταθλητές που επικράτησαν 6-0 με γκολ των Τζιμπούρ (8΄), Φουστέρ (15΄,17΄), Μέλμπεργκ (62΄), Πάντελιτς (65΄), Φετφατζίδης (76΄).

Με ρυθμό που... κόβει την ανάσα, ο Ολυμπιακός στρίμωξε από το πρώτο λεπτό την ΑΕΛ και προηγήθηκε 3-0 πριν συμπληρωθεί το 20λεπτο. Στο 8΄ ο Μιραλάς σέντραρε από δεξιά και μετά από αδράνεια στο κέντρο της "βυσσινί" άμυνας, ο Τζιμπούρ άνοιξε το σκορ. Στο 15΄ από παιδαριώδες λάθος του Ταλ, ο Φουστέρ έγραψε το 2-0 και στο 17΄ πάλι ο Ισπανός πέτυχε ένα υπέροχο γκολ. Από εκτέλεση κόρνερ του Ιμπαγάσα, κατέβασε τη μπάλα έξω από την περιοχή και με "κεραυνό" έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα. Μια φάση-καρμπόν από την εκπληκτική συνεργασία Ριμπερί-Ρόμπεν στο περσινό ματς Μάντσεστερ Γ.-Μπάγερν για το Τσάμπιονς Λιγκ. Το ματς παιζόταν στο μισό γήπεδο με τους "ερυθρόλευκους" να δημιουργούν πολλές ευκαιρίες και στο 54΄ ο Φετφατζίδης "τράνταξε" με σουτ το δοκάρι του Αμπάρη. Στο 62΄ οι Μελίσσης, Νταμπίζας έχασαν τον Μέλμπεργκ που σκόραρε με κεφαλιά και στο 65΄ ο Αμπάρης "προσέφερε" ακόμα ένα γκολ στον Μάρκο Πάντελιτς που έγραψε το 5-0. Το σκορ έκλεισε ο Γιάννης Φετφατζίδης στο 76΄ με δυνατό σουτ μέσα από την περιοχή.
Στα highlights του αγώνα, περνά το στιγμιότυπο του 67ου λεπτού, όταν ο Ερνέστο Βαλβέρδε απέσυρε τον Αντώνη Νικοπολίδη ο οποίος πραγματοποίησε σήμερα την τελευταία εμφάνιση της καριέρας του. Σε ηλικία 40 ετών ο πρωταθλητής Ευρώπης με την εθνική το 2004 αποχαιρέτησε την ενεργό δράση, απολαμβάνοντας το παρατεταμένο χειροκρότημα των 30.000 "ερυθρόλευκων" οπαδών. Ο Ολυμπιακός ολοκλήρωσε τη σεζόν με το ρεκόρ των 15 νικών σε ισάριθμους αγώνες στην έδρα του.
Διαιτητής: Ζαχαριάδης (Μακεδονίας)
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Ερνέστο Βαλβέρδε): Νικοπολίδης (67΄ Μέγερι), Μναιάτης, Αβραάμ Παπαδόπουλος, Μέλμπεργκ, Μπράβο, Μοντέστο, Ιμπαγάσα, Μιραλάς, Ριέρα (37΄ Φετφατζίδης), Φουστέρ, Τζιμπούρ (62΄ Πάντελιτς)
ΛΑΡΙΣΑ (Νίκος Κωστένογλου): Αμπάρης, Ρέντζας, Νταμπίζας, Ταυλαρίδης (46΄ Μελίσσης), Κατσιαρός, Ταλ, Αμπουμπακαρί (65΄ Σιατραβάνης), Πλιάγκας (46΄ Βελάσκο), Μετίν, Κουζέν, Πανκράτ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Ο Άδωνις φαντάζεται μέρες του 1917

Ο Άδωνις Γεωργιάδης από την ασφάλεια του Ελληνικού Κοινοβουλίου, που φρουρείται σαν «αστακός», ρίχνει κλεφτές ματιές έξω, στην πλατεία...