Χιλιάδες Πολωνοί παρακολούθησαν την οσιοποίηση του πάπα Ιωάννη Παύλου








Χιλιάδες Πολωνοί  παρακολούθησαν την οσιοποίηση του πάπα Ιωάννη Παύλου
Από γιγαντοοθόνες που είχαν στηθεί στο κέντρο της Βαρσοβίας και σε πολλές άλλες πόλεις παρακολούθησαν χιλιάδες Πολωνοί την τελετή οσιοποίησης του πάπα Ιωάννη Παύλου Β΄, του Πολωνού κατά κόσμον Κάρολ Βοϊτίλα.
"Πήγα στη Ρώμη για την κηδεία του πάπα το 2005. Δεν μπορούσα να πάω σήμερα εκεί αλλά είχα υποσχεθεί να δώσω το παρών στην τελετή οσιοποίησης και για αυτό είμαι εδώ", είπε ένας νεαρός φοιτητής.Παρά τη βροχή που έπεφτε αδιάκοπα, πολλές χιλιάδες άνθρωποι συγκεντρώθηκαν το πρωί στην πλατεία Πιλσούντσκι, κοντά στο ιστορικό κέντρο της πολωνικής πρωτεύουσας, όπου το 1979 ο πάπας είχε καλέσει το Άγιο Πνεύμα "να αποκαταστήσει την εικόνα αυτής της γης".
"Αξίζει τον κόπο να ζήσουμε αυτή τη στιγμή όλοι μαζί παρά ο καθένας στο σπίτι του μπροστά στην τηλεόραση", είπε μια 20χρονη.
  Σύμφωνα με πρόσφατη δημοσκόπηση του ινστιτούτου CBOS το 95% των Πολωνών θεωρούν ότι η οσιοποίηση του Ιωάννη Παύλου Β΄ είναι ένα "σημαντικό γεγονός". Σε όλη τη χώρα έχουν οργανωθεί αγρυπνίες, λειτουργίες, συναυλίες, εκθέσεις και διάφορες άλλες εκδηλώσεις προς τιμή του.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Ο Άδωνις φαντάζεται μέρες του 1917

Ο Άδωνις Γεωργιάδης από την ασφάλεια του Ελληνικού Κοινοβουλίου, που φρουρείται σαν «αστακός», ρίχνει κλεφτές ματιές έξω, στην πλατεία...