"Τσουχτερές" οι παραβιάσεις των ανθρωπίνων δικαιωμάτων για την Τουρκία




Οι παραβιάσεις της Ευρωπαϊκής Σύμβασης για τα Δικαιώματα του Ανθρώπου κόστισαν πέρυσι στην Τουρκία κάτι λιγότερο από 25 εκατομμύρια ευρώ, όπως δήλωσαν σήμερα αξιωματούχοι της ευρωπαϊκής υπηρεσίας.
Το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων (ΕΔΑΔ) στο Στρασβούργο, στο οποίο κατατίθενται αγωγές και το οποίο αποφασίζει την πληρωμή αποζημιώσεων, είναι το όργανο αρμόδιο να ελέγχει αν γίνεται σεβαστή η σύμβαση.Το 2010 η Τουρκία πλήρωσε 24.542.000 ευρώ έπειτα από σχετικές αποφάσεις του ΕΔΑΔ, το μεγαλύτερο ποσό που έχει αναγκαστεί να καταβάλει σε αποζημιώσεις ένα μέλος του Συμβουλίου της Ευρώπης.
Στη δεύτερη θέση με τις μεγαλύτερες αποζημιώσεις βρίσκονται από κοινού η Ρουμανία και η Ρωσία με 7,4 ευρώ, στην τρίτη θέση η Ιταλία με 6 εκατομμύρια ευρώ, ενώ η Πορτογαλία πλήρωσε 5 εκατομμύρια ευρώ σε αποζημιώσεις.
Σύμφωνα με τον Φρέντερικ Σάντμπεργκ, αξιωματούχο του Συμβουλίου της Ευρώπης που ελέγχει αν οι χώρες συμμορφώνονται με τις αποφάσεις του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου, οι περισσότερες περιπτώσεις για τις οποίες καταδικάστηκε η Τουρκία αφορούσαν στην άσχημη μεταχείριση φερόμενων ως κούρδων αυτονομιστών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Ο Άδωνις φαντάζεται μέρες του 1917

Ο Άδωνις Γεωργιάδης από την ασφάλεια του Ελληνικού Κοινοβουλίου, που φρουρείται σαν «αστακός», ρίχνει κλεφτές ματιές έξω, στην πλατεία...