Στήριξη Στρος Καν και Όλι Ρεν στη Λισαβόνα








Στήριξη Στρος Καν και Όλι Ρεν στη Λισαβόνα
Τη στήριξη της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου (ΔΝΤ) στο οικονομικό πρόγραμμα που ανακοίνωσε σήμερα η Πορτογαλική κυβέρνηση, προκειμένου να λάβει χρηματοοικονομική βοήθεια ύψους 78 δις. ευρώ από την ΕΕ και το ΔΝΤ, εκφράζουν σε ανακοίνωση που εξέδωσαν σήμερα από τις Βρυξέλλες, ο Επίτροπος αρμόδιος για θέματα Οικονομίας, Όλι Ρεν και ο Πρόεδρος του ΔΝΤ, Ντομινίκ Στρος Καν.

Στην ανακοίνωση επισημαίνεται ότι το οικονομικό πρόγραμμα της Πορτογαλίας, υποστηρίζουν όλες οι πολιτικές ομάδες της χώρας και ότι η επιτυχία του απαιτεί «εθνική προσπάθεια».
Σημειώνεται, επίσης, ότι το πρόγραμμα αυτό βασίζεται σε τρεις άξονες. Πρώτον, σε ένα πακέτο προ-αναπτυξιακών μέτρων, το οποίο έχει στόχο να καταστήσει τη χώρα ανταγωνιστική και να δημιουργήσει θέσεις εργασίας, κυρίως για τους νέους. Δεύτερον, σ? ένα πακέτο «φιλόδοξων δημοσιονομικών μέτρων», με στόχο τη μείωση του δημοσιονομικού ελλείμματος και του δημόσιου χρέους. Τρίτον, σ? ένα πακέτο μέτρων που στοχεύουν στη σταθεροποίηση του χρηματοπιστωτικού τομέα της χώρας.
«Το πρόγραμμα αυτό απαιτεί τεράστιες προσπάθειες από τον πορτογαλικό λαό», τονίζουν στην ανακοίνωσή τους ο Ντομινίκ Στρος Καν και ο Όλι Ρεν, σημειώνοντας την πρόθεση των Πορτογαλικών Αρχών να προστατέψουν τις πιο ευάλωτες οικονομικά ομάδες του πληθυσμού. «Είναι καθοριστική στιγμή για την Πορτογαλία», καταλήγουν οι δύο αξιωματούχοι, εκφράζοντας την εμπιστοσύνη τους ότι ο λαός της Πορτογαλίας θα σταθεί στο ύψος των περιστάσεων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Ο Άδωνις φαντάζεται μέρες του 1917

Ο Άδωνις Γεωργιάδης από την ασφάλεια του Ελληνικού Κοινοβουλίου, που φρουρείται σαν «αστακός», ρίχνει κλεφτές ματιές έξω, στην πλατεία...