Πλαστή η φωτογραφία του νεκρού Μπιν Λάντεν!








Πλαστή η φωτογραφία του νεκρού Μπιν Λάντεν!
Ο επικεφαλής της Αλ Κάιντα, Οσάμα Μπιν Λάντεν σκοτώθηκε σε αμερικανική επιχείρηση στο Πακιστάν και η σορός του είναι στην κατοχή των Αμερικανών, δήλωσε σήμερα ο αμερικανός πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα. Πλαστή η φωτογραφία του Μπιν Λάντεν, η σορός του οποίου βρίσκεται στη θάλασσα. Πανηγυρισμοί στις ΗΠΑ, την ικανοποίησή τους εκφράζουν οι ηγέτες διεθνώς.
Πλαστή ήταν η φωτογραφία, η οποία δήθεν έδειχνε το ματωμένο και πρησμένο πρόσωπο του Οσάμα Μπιν Λάντεν και προβλήθηκε από πακιστανικά τηλεοπτικά δίκτυα και αναμεταδόθηκε σήμερα από τηλεοράσεις σ' όλο τον κόσμο και από ιστότοπους, πριν αποσυρθεί.
Το Γαλλικό Πρακτορείο εξέτασε τη φωτογραφία μ' ένα ειδικό πρόγραμμα ηλεκτρονικού υπολογιστή το οποίο απέδειξε ότι το στιγμιότυπο είχε πλαστογραφηθεί χρησιμοποιώντας τα γένια και το κάτω μέρος του προσώπου μιας παλαιότερης φωτογραφίας του Μπιν Λάντεν.
"Τα γένια είναι θολά, βλέπει κανείς καθαρά ότι πρόκειται για μοντάζ", δήλωσε ο Μλάντεν Αντόνοφ, διευθυντής του φωτογραφικού τμήματος στο Γαλλικό Πρακτορείο.
Στον ιστότοπό του, το αμερικανικό δίκτυο MSNBC διευκρίνισε ότι δύο αμερικανοί αξιωματούχοι είχαν προειδοποιήσει το NBC News ότι η εικόνα ήταν πλαστή. "Ουδείς αμερικανός ούτε πακιστανός αξιωματούχος επιβεβαίωσε την αυθεντικότητά της", προσθέτει το δίκτυο στον ιστότοπό του.
Σήμερα το μεσημέρι δεν υπήρχε δημοσιευμένη καμιά επίσημη φωτογραφία του Μπιν Λάντεν νεκρού.


Οι ΗΠΑ πραγματοποιούν τεστ DNA στο πτώμα του Οσάμα Μπιν Λάντεν και χρησιμοποιούν τεχνικές αναγνώρισης των χαρακτηριστικών του προσώπου. Σύμφωνα με αμερικανό αξιωματούχο, τα αποτελέσματα των τεστ θα ανακοινωθούν σε λίγες ημέρες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Ο Άδωνις φαντάζεται μέρες του 1917

Ο Άδωνις Γεωργιάδης από την ασφάλεια του Ελληνικού Κοινοβουλίου, που φρουρείται σαν «αστακός», ρίχνει κλεφτές ματιές έξω, στην πλατεία...