Στα ύποπτα το Ξάνθη-ΠΑΟ


Το Ξάνθη-Παναθηναϊκός (3-2) του 2008 είναι ανάμεσα στα ύποπτα παιχνίδια για στημένο, καθώς είχαν παιχτεί μεγάλα ποσά σε εταιρία της Μαλαισίας.
Σύμφωνα με τα όσα καταγγέλλουν από την εκπομπή «Δίκη» του Κυριάκου Θωμαΐδη οι Σωτήρης Βοργιάς (πρώην διαιτητής) και Μπάμπης Κατσούλης (δημοσιογράφος) ανάμεσα στα παιχνίδια που ερευνώνται για στημένα βρίσκονται δύο ματς του 2008. Το ένα είναι το ΠΑΣ Γιάννενα-Καστοριά 1-2 και το άλλο το Ξάνθη-Παναθηναϊκός 3-2, στα οποία είχαν παιχτεί μεγάλα ποσά σε εταιρία στοιχηματισμού με έδρα τη Μαλαισία.

Ο κ. Βοργιάς τόνισε σχετικά: «Το 2008, στο παιχνίδι ΠΑΣ Γιάννενα-Καστοριά, στο οποίο είχε νικήσει η Καστοριά με 1-2. Κάποιος από την Ελλάδα είχε παίξει 1.000.000 ευρώ σε εταιρία της Μαλαισίας και κέρδισε 10.000.000 ευρώ. Υπάρχει και ένα παιχνίδι της Σούπερ Λίγκας την ίδια περίοδο. Ένας γιος παράγοντα είχε παίξει να χάσει η ομάδα του με 3-2 και το πέτυχε. Δεν θέλω να πω ποιος ήταν ο γιος παράγοντα και ποιο το ματς. Αυτός είχε παίξει 1.500.000 ευρώ σε εταιρία της Μαλαισίας και κέρδισε 13.500.000 ευρώ».

Ο δημοσιογράφος Μπάμπης Κατσούλης έκανε τηλεφωνική παρέμβαση λίγο αργότερα και υποστήριξε τα εξής: «Ήταν η περίοδος που το σύστημα διερεύνησης των στημένων της UEFA δεν είχε εφαρμογή. Τα παιχνίδια που η UEFA διερευνά σαν στημένα είναι αυτά στα οποία χάνουν πολλά λεφτά οι εταιρίες. Το Ρεάλ-Μίλαν 2-3 για παράδειγμα δεν μπορεί να ελεγχθεί σαν στημένο γιατί τα λεφτά δεν τα έχασαν οι εταιρίες, τα έχασαν οι παίκτες. Εδώ μιλάμε για δύο ελληνικά παιχνίδια του 2008 που παίχτηκαν υπερβολικά μεγάλα ποσά στη Μαλαισία. Το παιχνίδι της Σούπερ Λίγκας ήταν το Ξάνθη-Παναθηναϊκός 3-2. Παίχτηκαν 1.600.000 ευρώ και με απόδοση 8,5 κερδήθηκαν περίπου 13.000.000 ευρώ. Δεν ξέρω αν αυτός που τα έπαιξε ήταν παράγοντας. Το άλλο ματς ήταν το ΠΑΣ Γιάννενα-Καστοριά 1-2. Θυμάμαι ότι τότε ο κ. Κούγιας τα είχε βάλει με τον Σιντιμπέ.
Ήταν η περίοδος της υπόθεσης Βάλνερ. Μετά από εκείνο το παιχνίδι ο Παναθηναϊκός βρέθηκε στην τρίτη θέση και δεν είχε έννομο συμφέρον να κυνηγήσει την υπόθεση Βάλνερ. Αν είχε νικήσει την Ξάνθη ή θα έπαιρνε πρωτάθλημα ή θα έμενε δεύτερος και θα είχε συμφέρον να κυνηγήσει την υπόθεση Βάλνερ και να το πάρει στα χαρτιά. Και νομίζω ότι θα την κέρδιζε την υπόθεση».
gazzetta.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Ο Άδωνις φαντάζεται μέρες του 1917

Ο Άδωνις Γεωργιάδης από την ασφάλεια του Ελληνικού Κοινοβουλίου, που φρουρείται σαν «αστακός», ρίχνει κλεφτές ματιές έξω, στην πλατεία...