Στοιχεία-φωτιά αποκαλύπτουν σύνδεση Τσάβες-FARC








Στοιχεία-φωτιά αποκαλύπτουν σύνδεση Τσάβες-FARC
Στενές σχέσεις που μπορεί να έφθαναν ακόμα και σε συμβόλαια θανάτου εναντίον πολιτικών του αντιπάλων, φέρεται να είχαν οι αριστεροί αντάρτες του FARC στην Κολομβία, με τον πρόεδρο της Βενεζουέλας Ούγκο Τσάβεζ. Σύμφωνα με στοιχεία που προκύπτουν από τη μελέτη χιλιάδων στοιχείων που κατασχέθηκαν από την Κολομβιανή αντάρτικη οργάνωση, συνάγεται το συμπέρασμα ότι ο πρόεδρος της Βενεζουέλας χρησιμοποίησε, με το αζημίωτο, τις υπηρεσίες τους προκειμένου να απαλλαγεί από ενοχλητικούς πολιτικούς του αντιπάλους, αλλά και να εκπαιδεύσει ομάδες υποστηρικτών του, στις τακτικές μάχης πόλεων.

Η ανάλυση των στοιχείων που προκύπτουν από τους φακέλους που κατασχέθηκαν μετά από επιδρομή το 2008, κατά στρατοπέδου των ανταρτών του FARC, μέσα στο έδαφος του Εκουαντόρ, αποκαλύπτουν επίσης, ότι οι αριστεροί Κολομβιανοί παραστρατιωτικοί είχαν χρηματοδοτήσει με το σημαντικό για παράνομη αντάρτικη οργάνωση ποσό των 400.000 δολαρίων, την εκστρατεία για την εκλογή του Ραφαέλ Κορέα στο ύπατο αξίωμα του Εκουαδόρ, όπως και έγινε.
Η πρεσβεία της Βενεζουέλας στο Λονδίνο, που κλήθηκε να σχολιάσει την αυθεντικότητα των ντοκουμέντων, τα χαρακτήρισε ως " προβοκατόρικη δουλειά από τις μυστικές στρατιωτικές υπηρεσίες " με σκοπό να χρησιμεύσει για την υπονόμευση του προέδρου Τσάβες από ιδεολογικούς του αντιπάλους σε γειτονικές χώρες.
Ο πρόεδρος του Εκουαδόρ Κορέα, που είναι στενός σύμμαχος του προέδρου της Βενεζουέλας, επίσης απέρριψε τα ντοκουμέντα χαρακτηρίζοντάς τα ως "απόλυτα αναξιόπιστα".
Τα στοιχεία δημοσιοποιήθηκαν από το Διεθνές Ινστιτούτο Στρατηγικών Μελετών, που έχει την έδρα του στη Βρετανία και βασίζονται στο αρχείο των σκληρών δίσκων από τους ηλεκτρονικούς υπολογιστές που είχε στην κατοχή του ένας εκ των στρατιωτικών ηγετών του FARC, ο Ραούλ Ρέγιες, που εξοντώθηκε μαζί με την ομάδα του σε αεροπορική επιδρομή πριν από τρία χρόνια.
"Αρκετό από αυτό το υλικό κυκλοφορούσε εδώ και καιρό σε δημόσια δίκτυα με τη μια μορφή η την άλλη, αλλά η χρησιμότητα αυτών των ντοκουμέντων που κατασχέθηκαν, έγκειται στο γεγονός ότι αποτελούν μια πειστική επιβεβαίωση του προφίλ του FARC", ανέφερε στο πρακτορείο Ρόιτερ ο Νάϊγκελ Ίνκστερ, αναλυτής του Διεθνούς Ινστιτούτου Στρατηγικών Μελετών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Ο Άδωνις φαντάζεται μέρες του 1917

Ο Άδωνις Γεωργιάδης από την ασφάλεια του Ελληνικού Κοινοβουλίου, που φρουρείται σαν «αστακός», ρίχνει κλεφτές ματιές έξω, στην πλατεία...