ΕΙΝΑΙ ΕΒΡΑΪΚΗΣ ΚΑΤΑΓΩΓΗΣ Ο ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ;

Με τη φόρα… μεσσία ανέλαβε τα οικονομικά της χώρας ο Ευάγγελος Βενιζέλος, την… αγιογραφία του οποίου φτιάχνουν καθημερινά τα ΜΜΕ. Παράλληλα, διαρρέουν διάφορες «φήμες», ότι έχει πάρει το «δαχτυλίδι» της διαδοχής από τον Jeffry και με την πρώτη ευκαιρία θα γίνει… χαλίφης στη θέση του χαλίφη.

Ευκαιρίας δοθείσης, λοιπόν, της δυναμικής επανεμφάνισης Βενιζέλου, θα αναδημοσιεύσουμε από την εφημερίδα «Πρώτο Θέμα» της 07-10-2007, σελίς 26, την τοποθέτηση συγγενούς του… ευτραφούς πολιτικού, περί της πραγματικής καταγωγής του (Η οποία είναι πολύ συγκεχυμένη. Σκοπίμως;). Να σημειώσουμε, πως το εν λόγω δημοσίευμα ουδέποτε διαψεύστηκε από τον –κατά τα άλλα- λαλίστατο υπερ-υπουργό. Ιδού:

«Έχει εβραϊκή ρίζα, που σημαίνει “υιός Θεού”»-«Όχι Βενιζέλος, αλλά Μπενιζέλος». Μια διαφορετική προσέγγιση στο επίμαχο θέμα του ονόματος της οικογένειας Βενιζέλου επιχειρεί ο θωρακοχειρουργός και δημοτικός σύμβουλος της Καρύστου κ. Δημήτρης Βενιζέλος. Λόγω της συγγένειας, όπως εξηγεί, έχει ψάξει το γενεαλογικό δέντρο της οικογένειας φτάνοντας, όπως υποστηρίζει, στο εξής εντυπωσιακό συμπέρασμα: Τη γιαγιά και τον παππού του Ευάγγελου Βενιζέλου, που κατάγονται από την Κωνσταντινούπολη, τους φωνάζανε Μπενιζέλους. Το όνομα έχει και εβραϊκή ρίζα, από το Μπένι-σελόμ που σημαίνει «υιός Θεού». Σύμφωνα πάντα με τους ισχυρισμούς του κ. Βενιζέλου: οι Μπενιζέλοι ήρθαν από την Κωνσταντινούπολη και εγκαταστάθηκαν στην περιοχή της Θήβας και στην περιοχή της Κύμης, στο Τραχήλι, στο Αλιβέρι, στην Άνω Ποταμιά και στην Πλατάνα.
Ο καθένας ας βγάλει τα συμπεράσματά του…

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Ο Άδωνις φαντάζεται μέρες του 1917

Ο Άδωνις Γεωργιάδης από την ασφάλεια του Ελληνικού Κοινοβουλίου, που φρουρείται σαν «αστακός», ρίχνει κλεφτές ματιές έξω, στην πλατεία...