Φωτιά στο Σαββατόβραδο!

Μετά την ανακοίνωση της ΑΕΚ και ο Παναθηναϊκός με δική του, που εξέδωσε,  ζητάει ακριβώς το ίδιο πράγμα! Την παραίτηση του Βαγγέλη Μαρινάκη από την προεδρία της Σούπερ Λίγκας!
Μάλιστα οι «πράσινοι» παραπέμπουν και σε μια παλιότερη ανακοίνωση τους όπου τόνιζαν ότι υπό αυτές τις συνθήκες δεν θα μπορούσε να συνεχιστεί το πρωτάθλημα!


Αναλυτικά η ανακοίνωση της «πράσινης» ΠΑΕ όπου ζητείται η παραίτηση του Βαγγέλη Μαρινάκη από τον προεδρικό θώκο της Σούπερ Λίγκας και του Γιώργου Μποροβήλου από την θέση του αντιπροέδρου έχει ως εξής:
«Είναι πλέον σαφές τόσο στην πλειοψηφία των θεσμικών παραγόντων, όσο και στη φίλαθλη κοινή γνώμη, πως άλλο πρωτάθλημα υπό τις παρούσες συνθήκες δεν είναι δυνατόν να διεξαχθεί.» (Από ανακοίνωση της ΠΑΕ Παναθηναικός στις 15 Μαρτίου 2011).
Τέσσερις μήνες πριν κάναμε λόγο για την ανάγκη επανεκκίνησης του ελληνικού Ποδοσφαίρου, με συγκεκριμένες θεσμικές - κανονιστικές αλλαγές, καταγγέλλαμε την απώλεια της νομιμοποίησης συγκεκριμένων ανθρώπων να εκπροσωπούν το ελληνικό Ποδόσφαιρο ζητώντας την άμεση απομάκρυνσή τους και αποφασίζαμε να απέχουμε από τις διεργασίες που συντόνιζαν για να μην τους νομιμοποιήσουμε με τη συμμετοχή μας.
Σήμερα δεν χρειάζεται να αλλάξουμε ούτε κόμμα από όσα επισημαίναμε τότε, πολύ πριν η χιονοστιβάδα των τωρινών εξελίξεων καταστήσει εκείνες τις θέσεις μας κοινό τόπο στην αθλητική κοινωνία.
Το ποινικό σκέλος της υπόθεσης είναι ήδη δρομολογημένο. Η κινητοποίηση και οι αποφάσεις της Αθλητικής Δικαιοσύνης που αναμένονται θα επιφέρουν άμεσα και τις απαιτούμενες κυρώσεις σε αθλητικό επίπεδο.
Σε αυτό το πλαίσιο είναι αστείο η προτεραιότητα της Super League να είναι η επικύρωση της βαθμολογίας και δεν νοείται καμία τέτοια συζήτηση μέχρι να ληφθούν οι σχετικές πειθαρχικές αποφάσεις.
Παράλληλα, πρόεδρος και αντιπρόεδρος της Λίγκας οφείλουν να παραιτηθούν και να μην κρύβονται πίσω από τις θεσμικές τους θέσεις στο ποδόσφαιρο προκαλώντας του ακόμη περισσότερα προβλήματα.
Έχουμε την ευκαιρία να ξεκινήσουμε κάτι νέο και καθαρό και ο Παναθηναικός δεν θα την αφήσει να πάει χαμένη. Για κανένα λόγο και ανεξαρτήτως κόστους».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Ο Άδωνις φαντάζεται μέρες του 1917

Ο Άδωνις Γεωργιάδης από την ασφάλεια του Ελληνικού Κοινοβουλίου, που φρουρείται σαν «αστακός», ρίχνει κλεφτές ματιές έξω, στην πλατεία...