"ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΤΟΥΣ ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΥΣ" ΚΑΙ ΔΙΑ ΣΤΟΜΑΤΟΣ ΤΟΥ ΠΑΠΠΟΥ ΤΗΣ ΛΕΪΛΑ ΚΑΡΟΛΟΥ ΠΑΠΟΥΛΙΑ!

Τις θερμές ευχαριστίες του προς τον Πρόεδρο των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα για τις πρόσφατες παρεμβάσεις του υπέρ της Ελλάδας, απηύθυνε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κάρολος Παπούλιας, με την ευκαιρία της επίσκεψης, νωρίτερα σήμερα, αντιπροσωπείας του Αμερικανοελληνικού Ινστιτούτου (American Hellenic Institute-AHI) με ομογενείς φοιτητές στο Προεδρικό Μέγαρο.

"Θέλω να ευχαριστήσω τον Πρόεδρο Ομπάμα γιατί ενδιαφέρθηκε για τη δύσκολη περίοδο που περνάει η Ελλάδα. Και μίλησε στους ευρωπαίους ηγέτες, ιδιαίτερα στην κυρία Μέρκελ και τον κύριο Σαρκοζί. Αυτό είναι πολύ σημαντικό. Δεν το ξεχνάμε.

Τον ευχαριστώ προσωπικά και ελπίζω να συναντηθούμε για να συζητήσουμε για τα κοινά μας συμφέροντα και τα κοινά μας όνειρα. Γιατί πάντοτε, μαζί με τις ΗΠΑ πολεμήσαμε για τους ίδιους στόχους: για την ελευθερία, την ανεξαρτησία, για τα ανθρώπινα δικαιώματα", τόνισε ο κ. Παπούλιας.

Ο Πρόεδρος του ΑΗΙ, Νίκος Λαρυγγάκης, ευχαρίστησε τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας για την υποδοχή και τόνισε ότι "γυρνώντας στην Αμερική, θα προσπαθήσουμε να βοηθήσουμε, όπως μπορούμε, την Ελλάδα και για τα συμφέροντα της Αμερικής", τα οποία, όπως είπε, είναι κοινά. Ζήτησε δε λίγη βοήθεια και από την Ελλάδα "για να μπορέσουμε κι εμείς να βοηθήσουμε".

 "Το ένα χέρι νίβει τ' άλλο και τα δυο το πρόσωπο", απάντησε χαρακτηριστικά ο κ. Παπούλιας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Ο Άδωνις φαντάζεται μέρες του 1917

Ο Άδωνις Γεωργιάδης από την ασφάλεια του Ελληνικού Κοινοβουλίου, που φρουρείται σαν «αστακός», ρίχνει κλεφτές ματιές έξω, στην πλατεία...