Οι πρώτες συλλήψεις για τα «στημένα»



Καταδρομική επιχείρηση έκαναν Ράμπο της Αστυνομίας και του ΣΔΟΕ, στα σπίτια και στα γραφεία υπόπτων για την υπόθεση των «στημένων» αγώνων όπως αυτοί περιγράφονται στην ογκοδέστατη έκθεση των Εισαγγελέων Οικονομικού Εγκλήματος που διερευνούν την υπόθεση.

Αύριο θα προσαχθούν στον Εισαγγελέα. Ο κατηγορούμενοι θα αντιμετωπίσουν τρεις κατηγορίες κακουργηματικού χαρακτήρα (στήσιμο αγώνα, ξέπλυμα χρήματος και το κυριότερο οργανωμένο οικονομικό έγκλημα).

Έως τώρα έχουν γίνει 9 συλλήψεις και μεταξύ αυτών συμπεριλαμβάνονται οι κύριοι Αχιλλέας Μπέος και Σταύρος Ψωμιάδης. Στον 11ο όροφο της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Αττικής, κρατούνται ακόμα οι κύριοι Γιώργος Τσακογιάνης (παράγοντας της Ηλιούπολης), Δημήτρης Ζαβαντίας (παλαίμαχος ποδοσφαιριστής ο οποίος έχει παίξει ρόλο και στον ΠΑΟΚ), Νίκος Χάλκος (πρόεδρος της Ηλιούπολης), Νίκος Παντέλης (Προπονητής), Αθανάσιος Ντότσης (μάνατζερ) και οι φερόμενοι ως διοργανωτές στοιχημάτων, κύριοι Νίκος Καρακούλιας και Ανδρέας Δημόπουλος.

Πηγές της Ασφάλειας εκτιμούν ότι μέσα στις επόμενες ώρες θα γίνουν άλλες 2 ή 3 συλλήψεις, ενώ υπάρχει λίστα με 70 κατηγορούμενους. Την ίδια στιγμή, δικαστικές πηγές αναφέρουν ότι η προϊσταμένη της Εισαγγελίας πρωτοδικών κυρία Ελένη Ράικου αναμένεται να δώσει περισσότερα στοιχεία για την υπόθεση, ενώ θεωρείται σχεδόν βέβαιο πως θα ασκηθούν νέες διώξεις.


Το χρονικό της υπόθεσης

Πριν ενάμιση χρόνο η UEFA στέλνει στην ΕΠΟ φάκελο με τη λίστα για τους «ύποπτους» αγώνες. Τρεις μήνες μετά, στα γραφεί της ΕΠΟ φτάνει δεύτερος φάκελος.

Στις 2 Ιουνίου, η εισαγγελέας Πρωτοδικών, Ελένη Ράικου διέταξε τη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης την οποία ανέθεσε στους εισαγγελείς Οικονομικού Εγκλήματος.

Με άκρα μυστικότητα και με τη συμβολή της ΕΥΠ (Ελληνική Υπηρεσία Πληροφοριών), οι «Ράμπο» του οικονομικού εγκλήματος, μαζί με την Ασφάλεια, ξεκινούν τις έρευνες για την υπόθεση που συγκλονίζει τον κόσμο του ποδοσφαίρου.

Σήμερα, ξεκινούν οι έφοδοι του ΣΔΟΕ στα γραφεία και τα σπίτια των υπόπτων. Από τις εφόδους, γίνονται προσαγωγές 25 ατόμων, ενώ οι 9 μετατρέπονται σε συλλήψεις. Οι «Ράμπο» με τη συνδρομή της Αστυνομίας «σκαλίζουν» ακόμα και αρχεία ηλεκτρονικών υπολογιστών, ενώ προχωρούν και σε κάποιες κατασχέσεις Η/Υ. Να σημειωθεί, πως Αστυνομικές πηγές κάνουν λόγο για δικογραφία που ξεπερνά τις 10.000 σελίδες, ενώ πάνω από 70 άτομα είναι κατηγορούμενοι για την υπόθεση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Ο Άδωνις φαντάζεται μέρες του 1917

Ο Άδωνις Γεωργιάδης από την ασφάλεια του Ελληνικού Κοινοβουλίου, που φρουρείται σαν «αστακός», ρίχνει κλεφτές ματιές έξω, στην πλατεία...