Nτροπή σου Παπανδρέου




Παρακρατικοί σε αγαστή συνεργασία με αστυνομικούς των ΜΑΤ, κρατώντας λοστάρια και φορώντας μάσκες, συνέδραμαν τους ένστολους στη σύλληψη του στελέχους της οργάνωσης ΑΝΤΑΡΣΥΑ, Σ. Καυκαλά, στο Σύνταγμα.

Αν και οι μπάτσοι, συντροφιά με τους παρακρατικούς, αντίκριζαν έναν 65χρονο άνθρωπο, συμπεριφέρθηκαν με απίστευτη βιαιότητα, σέρνοντάς τον έως το ορμητήριό τους, στη Βουλή.

Παρακολουθώντας καρέ καρέ το video που ακολουθεί, ο παρατηρητής αντιλαμβάνεται την άμεση σχέση των παρακρατικών με τους αστυνομικούς. Οι παρακρατικοί συμπεριφέρονται ως μπαχαλάκηδες που λαμβάνουν μέρος στα επεισόδια. Ένας από αυτούς κρατά σιδερένιο λοστό.



Μετά τον εντοπισμό και σύλληψη του Καυκαλά, οι άνδρες των ΜΑΤ συζητούν με τους παρακρατικούς. Στη συνέχεια, τους προστατεύουν και τους οδηγούν προς τη Βουλή. Δύο λεπτά αργότερα, οι ίδιοι οι άνδρες των ΜΑΤ ανοίγουν το κιγκλίδωμα και προσφέρουν καταφύγιο στους παρακρατικούς εντός του φυλασσόμενου χώρου στη δεξιά πλευρά του Αγνώστου Στρατιώτη. Πίσω τους ακριβώς δύο άνδρες των ΜΑΤ σέρνουν τον Σ. Καυκαλά και τον οδηγούν επίσης πίσω από τα κιγκλιδώματα. Ο παρατηρητής παρακολουθεί τους παρακρατικούς να συζητούν φιλικότατα με τους αστυνομικούς.

Αυτό είναι το αποκαλυπτικό video που αποδεικνύει το πώς έδρασαν το τελευταίο 48ωρο οι παρακρατικοί, φορώντας κουκούλες, στην πλατεία Συντάγματος. Επιβεβαιώνει, δε, με τον πλέον σαφή τρόπο εκείνους που κατήγγειλαν εξαρχής το πώς συνεργάστηκαν οι αστυνομικές δυνάμεις καταστολής, κατά τη διάρκεια των επεισοδίων, με παρακρατικούς σε διατεταγμένη υπηρεσία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Ο Άδωνις φαντάζεται μέρες του 1917

Ο Άδωνις Γεωργιάδης από την ασφάλεια του Ελληνικού Κοινοβουλίου, που φρουρείται σαν «αστακός», ρίχνει κλεφτές ματιές έξω, στην πλατεία...