Την παραπομπή του Άκη Τσοχατζόπουλου αποφάσισε η Βουλή

 
Την παραπομπή του Άκη Τσοχατζόπουλου αποφάσισε η Βουλή. Έπειτα από μυστική ονομαστική ψηφοφορία, υπέρ της παραπομπής για το θέμα της παθητικής δωροδοκίας ψήφισαν 216 βουλευτές, κατά εννέα, ενώ επτά βουλευτές ψήφισαν «παρών». Για το θέμα της νομιμοποίησης εσόδων από εγκληματική δραστηριότητα υπέρ της παραπομπής ψήφισαν 215 βουλευτές, κατά ψήφισαν εννέα βουλευτές και οκτώ ψήφισαν «παρών».



Στην ψηφοφορία ήταν παρόντες 242 βουλευτές. Έγκυρα ήταν τα 236 ψηφοδέλτια, άκυρα τα έξι, ενώ βρέθηκαν και τέσσερα λευκά.

Στις τοποθετήσεις τους, οι εκπρόσωποι των κομμάτων της αντιπολίτευσης τάχθηκαν υπέρ της άσκησης δίωξης κατά του Άκη Τσοχατζόπουλου, κατηγορώντας παράλληλα την πλειοψηφία για χειρισμούς που συρρίκνωσαν την έκταση της έρευνας που προδιέγραψε το σχετικό εισαγγελικό αίτημα και περιόρισαν τον κατηγορητήριο στον πρώην υπουργό. Σημειώνεται επίσης πως το Λα.Ο.Σ., δήλωσε πως διαφωνεί με την άσκηση δίωξης εκ μέρους της Βουλής, προκρίνοντας την παραπομπή του κ. Τσοχατζόπουλου στην τακτική Δικαιοσύνη. Στο πόρισμα της προκαταρκτικής επιτροπής, που συνυπογράφεται από το ΠΑΣΟΚ και τη ΝΔ, ζητείται η άσκηση ποινικής δίκης για παθητική δωροδοκία και για φυσική αυτουργία σε παράβαση του νόμου για το ξέπλυμα βρώμικου χρήματος.

Τσοχατζόπουλος: «Δεν με παραπέμπει το κόμμα μου»

Αθώος δήλωσε κατά την ομιλία του στην Ολομέλεια της Βουλής πριν την ψηφοφορία, ο πρώην υπουργός του ΠΑΣΟΚ Ακης Τσοχατζόπουλος, χαρακτηρίζοντας το πόρισμα της Προανακριτικής Επιτροπής «πολυσέλιδο μυθιστόρημα» και «μνημείο πλαστογράφησης». Παράλληλα εξαπέλυσε δριμεία επίθεση στη σημερινή ηγεσία του ΠΑΣΟΚ, ενώ επέρριψε για άλλη μια φορά ευθύνες στο ΚΥΣΕΑ, υποστηρίζοντας ότι χωρίς την ομόφωνη απόφαση του δεν μπορούσε να προχωρήσει τίποτα.

«Δεν νιώθω ούτε οργή, ούτε λύπη. Είμαι ήσυχος με τη συνείδησή μου. Γιατί δεν με παραπέμπει το κόμμα μου. Αυτό δεν είναι το κόμμα μου, δεν είναι το ΠΑΣΟΚ. Το ΠΑΣΟΚ δεν θα μπορούσε ποτέ να καταστεί συνώνυμο του μαρτυρίου του ελληνικού λαού» υποστήριξε ο πρώην υπουργός, τονίζοντας ότι ο ίδιος είναι και θα παραμείνει ΠΑΣΟΚ. Υποστήριξε δε, ότι δεν υπάρχει κανένα στοιχείο ότι δωροδοκήθηκε ούτε για την κατηγορία της νομιμοποίησης εσόδων.

Ο πρώην υπουργός κατηγόρησε ΠΑΣΟΚ και ΝΔ ότι τα έχουν κάνει «πλακάκια» εναντίον του. Ενώ διαμαρτυρήθηκε υποστηρίζοντας «τα πρακτικά της προνακριτικής δεν ήρθαν ποτέ, το πόρισμα βγήκε, αλλά δεν είδα ποτέ τις καταθέσεις τους γιατί φοβήθηκαν την αλήθεια, κάλεσαν μόνο έναν και μοναδικό αξιωματικό να καταθέσει».

«Όσοι υπουργοί ήταν μέλη της τότε κυβέρνησης 1998-2004, πρέπει να μιλήσουν σήμερα στην Ολομέλεια και να πουν τη γνώμη τους για την 24/7/1998, ημερομηνία που το ΚΥΣΕΑ αποφάσισε» υπογράμμισε ο Α. Τσοχατζόπουλος κατονομάζοντας τους υπουργούς Θ. Πάγκαλο, Β. Παπανδρέου, Δ. Ρέππα, Ευ. Βενιζέλο, Μ. Χρυσοχοΐδη, Γ. Μαγκριώτη αλλά και τον πρωθυπουργό Γ. Παπανδρέου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Ο Άδωνις φαντάζεται μέρες του 1917

Ο Άδωνις Γεωργιάδης από την ασφάλεια του Ελληνικού Κοινοβουλίου, που φρουρείται σαν «αστακός», ρίχνει κλεφτές ματιές έξω, στην πλατεία...