Τα αρνείται όλα ο Μπέος!


«Ουδέποτε συνέστησα εγκληματική οργάνωση» τονίζει ο Αχιλλέας Μπέος στο υπόμνημα που κατέθεσε στον ανακριτή, ενώ ξεκαθαρίζει ότι κάποιους από τους συγκατηγορούμενους, τους είδε για πρώτη φορά στα κρατητήρια της ΓΑΔΑ!

Ο ισχυρός άνδρας του Ολυμπιακού Βόλου αρνείται οποιαδήποτε κατηγορία τον βαρύνει, υποστηρίζοντας ότι οι συνομιλίες του έχουν “παρεξηγηθεί”, καθώς το μόνο που ενδιέφερε τον ίδιο είναι το καλό της ομάδας του. Μάλιστα, όπως αναφέρει, από τότε που ανέλαβε εκείνος τα ηνία της ΠΑΕ Ολυμπιακός Βόλου,η ομάδα ανέβηκε κατηγορία και αναμένεται να αγωνιστεί στο Europa League.
Από τα βέλη του Α. Μπέου, δεν “γλύτωσε” ούτε η ΟΥΕΦΑ ούτε η εισαγγελέας Παπανδρέου: «Είναι δυστυχώς πρόδηλο ότι η πορισματική αναφορά της κ. Εισαγγελέως διαπνέεται από έωλες εκτιμήσεις και αναφορές των στελεχών της ΟΥΕΦΑ για το πρόσωπό μου, τις οποίες συνεχώς επικαλείται όπου διαπιστώνει έλλειψη στοιχείων για την εγκληματική μου δράση.
Γι'αυτό και στο προοίμιο της αναφοράς της, προκειμένου να με αναγορεύσει σε διευθυντή της δήθεν εγκληματικής ομάδας, δανείζεται επί λέξη την αναπόδεικτη εκτίμηση των υπαλλήλων της ΟΥΕΦΑ ως να αποτελεί η κρίση και η εκτίμηση τους, πλήρη απόδειξη σε βάρος μου» .

Και ο προφυλακισμένος Βασίλης Καρακούλιας αρνείται τις αποδιδόμενες σε εκείνον κατηγορίες, υποστηρίζοντας ότι ουδέποτε έστησε ποδοσφαιρικό αγώνα, αλλά ήταν παίκτης του “Πάμε Στοίχημα” μέσω του ΟΠΑΠ. “Από ετών δεν είμαι ούτε φίλαθλος και βεβαίως πολύ περισσότερο οπαδός οποιασδήποτε ομάδας, δεν ασχολούμαι με το ελληνικό ποδόσφαιρο και αυτά που λαμβάνουν χώρα στο προσκήνιο ή το παρασκήνιο του.
Η μόνη “έμμεση” σχέση μου με τους ποδοσφαιρικούς αγώνες των ελληνικών πρωταθλημάτων και κυπέλλου είναι η από ετών σοβαρή, εμπεριστατωμένη, λεπτομερής και αξιόπιστα προετοιμασμένη συμμετοχή μου, μαζί με φίλους που ασχολούνται με το ίδιο αντικείμενο, στο διεξαγόμενο από τον ΟΠΑΠ τυχερό παιχνίδι, με την επωνυμία “Πάμε Στοίχημα” καταλήγει.
Στην… αναμονή για τον Ψωμιάδη!
Η εμφάνιση του Μάκη Ψωμιάδη, ο οποίος καταζητείται με ένταλμα αλλά επιμένει να σιωπά, απομένει μόνο για να κλείσει ο κύκλος των κατηγορουμένων για τα στημένα παιχνίδια, χωρίς ωστόσο να αποκλείεται αύξηση του αριθμού τους, μετά το άνοιγμα των τραπεζικών λογαριασμών όλων των εμπλεκομένων που θα ζητήσει ο ανακριτής.

Σύμφωνα με απόλυτα διασταυρωμένες πληροφορίες, ο δικαστικός λειτουργός δεν θα καλέσει άμεσα άλλους κατηγορούμενους -μεταξύ των 68- καθώς πρόθεσή του είναι να μελετήσει την ογκώδη δικογραφία και να περιμένει τα στοιχεία από τα ανοίγματα των τραπεζικών λογαριασμών τα οποία είναι πιθανόν να του δείξουν τον δρόμο του χρήματος.
Δρόμος απαραίτητος για να καταστεί εφικτή η απαγγελία της κατηγορίας του ξεπλύματος βρώμικου χρήματος, η οποία δεν απαγγέλθηκε παρά μόνο σε λίγους εμπλεκόμενους, ακριβώς γιατί ο ανακριτής δεν είχε στα χέρια του αναλυτικό πόρισμα του ΣΔΟΕ για τις τραπεζικές κινήσεις των κατηγορουμένων.
Δικαστικές πηγές δεν απέκλειαν μάλιστα, ο 9ος τακτικός ανακριτής να ζητήσει έλεγχο των λογαριασμών και από την ένωση ελληνικών τραπεζών, όχι μόνο για τους 83 κατηγορούμενους αλλά και για άλλα πρόσωπα, τα οποία φαίνεται να έχουν εμπλοκή από τις καταγεγραμμένες συνομιλίες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Ο Άδωνις φαντάζεται μέρες του 1917

Ο Άδωνις Γεωργιάδης από την ασφάλεια του Ελληνικού Κοινοβουλίου, που φρουρείται σαν «αστακός», ρίχνει κλεφτές ματιές έξω, στην πλατεία...