Απομακρύνεται ο κίνδυνος πραξικοπήματος στην Ταϊλάνδη

Ο στρατός της Ταϊλάνδης αποδέχθηκε τη νίκη της Αντιπολίτευσης στις βουλευτικές εκλογές της Κυριακής και δεν πρόκειται να επέμβει στην πολιτική ζωή της χώρας, ξεκαθάρισε σε δηλώσεις του στο Γαλλικό Πρακτορείο ο απερχόμενος υπουργός Άμυνας, Πραουίτ Ουόνγκσουον, ύστερα από συναντήσεις του με αξιωματικούς των Ενόπλων Δυνάμεων της ασιατικής χώρας.

«Συζήτησα με στρατιωτικούς αξιωματούχους. Θα αφήσουμε τους πολιτικούς να εργασθούν, ο στρατός δεν πρόκειται να αναμιχθεί. Ο λαός εκφράστηκε καθαρά άρα οι στρατιωτικοί δεν μπορούν να κάνουν τίποτε. Αποδεχόμαστε το αποτέλεσμα διότι τι άλλο θα μπορούσαμε να κάνουμε;», δήλωσε.

Ο απερχόμενος πρωθυπουργός Αμπίσιτ Βετζατζίβα έκανε έκκληση για «ενότητα και συμφιλίωση» στη χώρα μετά τις εκλογές της Κυριακής και τη νίκη του κόμματος Πουέα Τάι του εξόριστου πρώην πρωθυπουργού Τάκσιν Σιναουάτρα, του οποίου ηγείται σήμερα η αδελφή του Γινγκλούκ Σιναουάτρα.

Ο στρατός είχε ανατρέψει τον Τάκσιν Σιναουάτρα το 2006.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Ο Άδωνις φαντάζεται μέρες του 1917

Ο Άδωνις Γεωργιάδης από την ασφάλεια του Ελληνικού Κοινοβουλίου, που φρουρείται σαν «αστακός», ρίχνει κλεφτές ματιές έξω, στην πλατεία...