Προβληματισμός στο ΛΑ.Ο.Σ. για τους προπηλακισμούς πολιτικών

Έντονος προβληματισμός για τα τελευταία κρούσματα βίας κατά πολιτικών προσώπων επικρατεί στο ΛΑ.Ο.Σ., ο οποίος θεωρεί ότι η βία κατά των βουλευτών αποσαθρώνει τα θεμέλια της δημοκρατίας και του κοινοβουλευτισμού.

«Τα φαινόμενα προπηλακισμών πολιτικών προσώπων και η απαξίωσή τους σε συνδυασμό με τέτοιες ακραίες συμπεριφορές είναι βούτυρο στο ψωμί εκείνων που καιροφυλακτούν έναντι της πατρίδας μας» λέει ο πρόεδρος του ΛΑ.Ο.Σ. Γιώργος Καρατζαφέρης.

Ο ίδιος συνιστά αυτοσυγκράτηση και ψυχραιμία και εκφράζει φόβους ότι αυτές οι συμπεριφορές καταργούν τη δημοκρατία στην πράξη.

Από την πλευρά του, ο γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΛΑ.Ο.Σ., Μάκης Βορίδης, δεν αποκλείει κάτι χειρότερο από αυτά που βλέπουμε, ενώ θεωρεί ότι οι αντιδράσεις δεν είναι ομογενοποιημένες, αφού, σύμφωνα με τον ίδιο, ο καθένας εκ των διαμαρτυρομένων είναι στεναχωρημένος για τα δικά του προβλήματα, τα οποία διαφέρουν κατά περίπτωση.

«Άλλος είναι δυσαρεστημένος από την ύφεση, άλλος από την υψηλή φορολογία, άλλος για τις μειώσεις μισθών, κ.λπ.» λέει ο κ. Βορίδης στο ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Σύμφωνα με τον κ. Βορίδη, «το ΠΑ.ΣΟ.Κ. και η ανοχή της Ν.Δ. γιγάντωσαν ένα κράτος σοβιετικού τύπου, ενώ υπάρχει μεγάλη κρατικοδίαιτη ιδιωτική οικονομία. Τώρα που κατέρρευσε οικονομικά το κράτος, όλο αυτό το πράγμα πρέπει να αναδιαταχθεί σε συνθήκες πραγματικής οικονομίας».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Ο Άδωνις φαντάζεται μέρες του 1917

Ο Άδωνις Γεωργιάδης από την ασφάλεια του Ελληνικού Κοινοβουλίου, που φρουρείται σαν «αστακός», ρίχνει κλεφτές ματιές έξω, στην πλατεία...