Ιράν: Νεκρός ταξίαρχος των «Φρουρών της Επανάστασης»


Οι Αρχές του Ιράν ανακοίνωσαν σήμερα πως η κουρδική αυτονομιστική οργάνωση PJAK σκότωσε έναν ανώτερο αξιωματικό των «Φρουρών της Επανάστασης» στη διάρκεια μαχών σε δυτική περιοχή της Ισλαμικής Δημοκρατίας, όπως μετέδωσε το ημιεπίσημο ειδησεογραφικό πρακτορείο Fars.

«Ο ταξίαρχος Αμπασαλί Τζανεσαρί έγινε μάρτυρας στη διάρκεια μαχών με την τρομοκρατική οργάνωση PJAK στο δυτικό τμήμα της χώρας» ανέφερε το Fars. Το PJAK, το Κόμμα για την Ελεύθερη Ζωή του Κουρδιστάν, θεωρείται παρακλάδι του Εργατικού Κόμματος του Κουρδιστάν (PKK), που πήρε τα όπλα το 1984, διεκδικώντας την ίδρυση κουρδικού κράτους στη Νοτιοανατολική Τουρκία. Η Τεχεράνη αλλά και η Ουάσινγκτον θεωρούν το PJAK τρομοκρατική οργάνωση.

Τους τελευταίους μήνες, οι ιρανικές υπηρεσίες ασφαλείας έχουν εξαπολύσει γενικευμένες επιχειρήσεις εναντίον των μαχητών του PJAK στις ορεινές περιοχές, στα σύνορα με το Ιράκ. Οι «Φρουροί της Επανάστασης» ανέφεραν ότι η εκεχειρία που κήρυξε η κουρδική οργάνωση είναι «ανούσια», εάν δεν αποσύρει τις δυνάμεις της από την Ισλαμική Δημοκρατία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Ο Άδωνις φαντάζεται μέρες του 1917

Ο Άδωνις Γεωργιάδης από την ασφάλεια του Ελληνικού Κοινοβουλίου, που φρουρείται σαν «αστακός», ρίχνει κλεφτές ματιές έξω, στην πλατεία...