MOODY'S: ΥΠΟΒΑΘΜΙΣΗ 12 ΒΡΕΤΑΝΙΚΩΝ ΤΡΑΠΕΖΩΝ



Σε υποβάθμιση 12 τραπεζών της Βρετανίας προχώρησε σήμερα ο οίκος αξιολόγησης Moody's, ο οποίος εκτιμά ότι έχουν περιοριστεί σημαντικά οι πιθανότητες να παρέχει η βρετανική κυβέρνηση στήριξη στις τράπεζες σε περίπτωση που αντιμετωπίσουν οικονομικά... προβλήματα.


Στα κορυφαία χρηματοπιστωτικά ιδρύματα που υποβαθμίστηκαν συγκαταλέγονται οιLloyds TSB Bank Plc, Santander UK Plc και Co-Operative Bank Plc, οι οποίες είδαν την πιστοληπτική τους ικανότητα να υποχωρεί κατά μία βαθμίδα.
Κατά δύο βαθμίδες υποβαθμίστηκαν οι RBS Plc και Nationwide Building Society, ενώ οι επτά μικρότερες τράπεζες υποβαθμίστηκαν από μία έως πέντε βαθμίδες. Η Clydesdale Bank, συγκεκριμένα, υποβιβάστηκε στο επίπεδο A2 με αρνητική προοπτική.
«Οι ανακοινώσεις που έχουν γίνει, καθώς και τα μέτρα που έχουν ήδη ληφθεί από τις βρετανικές αρχές συνάδουν στο συμπέρασμα ότι έχουν μειωθεί σημαντικά τις πιθανότητες στήριξης των τραπεζών σε μεσομακροπρόθεσμο ορίζοντα», αναφέρει στην ανακοίνωσή της η Moody's.
Ωστόσο, ο κορυφαίος οίκος αξιολόγησης υπογραμμίζει ότι η υποβάθμιση των συγκεκριμένων τραπεζών «δεν αντανακλά την επιδείνωση στην ευρωστία του τραπεζικού συστήματος».
Σημαντικές απώλειες καταγράφουν, όπως ήταν αναμενόμενο, οι μετοχές των βρετανικών τραπεζών στο ξεκίνημα της σημερινής συνεδρίασης του Χρηματιστηρίου του Λονδίνου, με τη RBS και τη Lloyds να κάνουν βουτιά 3,8% και 3,36% αντίστοιχα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Ο Άδωνις φαντάζεται μέρες του 1917

Ο Άδωνις Γεωργιάδης από την ασφάλεια του Ελληνικού Κοινοβουλίου, που φρουρείται σαν «αστακός», ρίχνει κλεφτές ματιές έξω, στην πλατεία...