ΣΚΑΝΔΑΛΟ ΤΣΠΕΑΘ. Προφυλακίστηκε ο Δ. Καπράνος


Ο πρώην πρόεδρος του ΤΣΠΕΑΘ μετά τη μαραθώνια απολογία του στον ανακριτή, οδηγήθηκε στις φυλακές. Κατηγορείται για σειρά κακουργημάτων που σχετίζονται με την αγορά ομολόγων αξίας 130 εκατ. ευρώ το 2006 που ζημίωσαν το Ταμείο των δημοσιογράφων
Για τις κατηγορίες της απιστίας, απάτης, νομιμοποίησης εσόδων από παράνομη δραστηριότητα και δωροδοκία προφυλακίστηκε ο Δ. Καπράνος
Στη φυλακή οδηγήθηκε ο πρώην πρόεδρος του ΤΣΠΕΑΘ Δημήτρης Καπράνος, μετά τη μαραθώνια απολογία του στον εφέτη ανακριτή Γ. Λέκκα, για σειρά βαρύτατων κακουργημάτων σχετικά με την αγορά ομολόγων αξίας 130 εκατ. ευρώ τον Ιούλιο του 2006, που ζημίωσε τον ασφαλιστικό φορέα των δημοσιογράφων.
Η απόφαση για την προφυλάκισή του (που ελήφθη χτες τα ξημερώματα) ήταν με ομόφωνη γνώμη του εφέτη ανακριτή και του αρμόδιου εισαγγελέα. Σύμφωνα με πληροφορίες σημαντικό ρόλο έπαιξαν τα στοιχεία που απέστειλαν οι ελβετικές αρχές στον εφέτη ανακριτή, από τα οποία φέρεται να προκύπτει η κίνηση εμβασμάτων 1.887.000 ευρώ σε τράπεζες του Λονδίνου, του Πειραιά και της Γενεύης με αποδέκτη τον ίδιο και μάλιστα περίπου δέκα ημέρες μετά την αγορά του δομημένου ομολόγου από το ΤΣΠΕΑΘ (Ταμείο Συντάξεων Προσωπικού Εφημερίδων Αθήνας - Θεσσαλονίκης).
Ο Δ. Καπράνος μετά την απόφαση για την προφυλάκισή του ένιωσε έντονη αδιαθεσία και διακομίστηκε (φρουρούμενος) στο νοσοκομείο "Ευαγγελισμός". Του παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες και λίγο μετά πέρασε το "κατώφλι" του Κορυδαλλού.
Οι κατηγορίες για τις οποίες απολογήθηκε (αρνούμενος τα πάντα αλλά από ό,τι φάνηκε δεν έγινε πιστευτός) είναι "απιστία", "απάτη", "νομιμοποίηση εσόδων από παράνομη δραστηριότητα", και "δωροδοκία".
Συγκεκριμένα, όπως προκύπτει από τη δικογραφία δέκα ημέρες μετά την αγορά του δομημένου ομολόγου από το ΤΣΠΕΑΘ φίλος του κατηγορούμενου (πρώην πρόεδρος κρατικού νοσοκομείου) εμφανίζεται να είναι ο αποδέκτης ποσού 3,1 εκατ. ευρώ σε λογαριασμό του σε τράπεζα της Γενεύης. Το ποσό αυτό φέρεται να εμβάστηκε στην ίδια τράπεζα από λογαριασμό που ανήκει σε έναν από τους συνιδιοκτήτες της εταιρείας ΤΡΩΥΛΟΣ, η οποία και είχε πουλήσει το ομόλογο στο Ταμείο των δημοσιογράφων.
Ακολούθως από τον παραπάνω λογαριασμό ένα ποσό που ανέρχεται σε 1.887.000 ευρώ φέρεται ότι κατευθύνθηκε στους τρεις λογαριασμούς του πρώην προέδρου του ΤΣΠΕΑΘ.
Ερωτώμενος από τον εφέτη ανακριτή ο Δ. Καπράνος πρόβαλε τον ισχυρισμό ότι το ποσό αυτό που βρέθηκε στους λογαριασμούς του σχετίζεται με την πώληση περιουσιακών του στοιχείων, τίτλων εφημερίδων και περιοδικών. Παράλληλα υποστήριξε ότι σκόπευε να αναλάβει τη διεύθυνση σε εκδοτικό συγκρότημα, το οποίο θα χρηματοδοτούσε ένας από τους συνιδιοκτήτες της ΤΡΩΥΛΟΣ και θα οργάνωνε ο φίλος του (πρώην πρόεδρος κρατικού νοσοκομείου) για λογαριασμό και άλλων επιχειρηματιών.
Σχετικά με την αγορά του ομολόγου ο κατηγορούμενος ισχυρίστηκε ότι ουδεμία ζημία προέκυψε για το ΤΣΠΕΑΘ, υποστηρίζοντας ότι το επίμαχο ομόλογο αγοράστηκε 130 εκατ. ευρώ και πουλήθηκε 133 εκατ. ευρώ.
ΓΚΕΛΥ ΑΛΜΑΛΙΩΤΟΥ-ΚΑΛΑΜΠΑΛΙΚΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Ο Άδωνις φαντάζεται μέρες του 1917

Ο Άδωνις Γεωργιάδης από την ασφάλεια του Ελληνικού Κοινοβουλίου, που φρουρείται σαν «αστακός», ρίχνει κλεφτές ματιές έξω, στην πλατεία...