Τι έχουν να πουν οι “εθνικιστές” πολιτικοί συνοδοιπόροι του κ. Μάκη Βορίδη;

Συνέντευξη στην εκπομπή «Πρωταγωνιστές», του γνωστού υπερ-αριστερού δημοσιογράφο του καναλιού των μεγαλοεκδοτών-μεγαλοεργολάβων (mega), Σταύρο Θεοδωράκη, έδωσε την Κυριακή το βράδυ ο νέος υπουργός Μεταφορών Μάκης Βορίδης, όπου μίλησε και το λεγόμενο από κάποιους «εθνικιστικό παρελθόν» του και έθεσε τέρμα σε κάθε αμφισβήτηση για τη σημερινή πολιτική του ταυτότητα.

Κατ’ αρχάς, ο κ. υπουργός της τριμερούς μνημονιακής συγκυβέρνησης, ερωτήθηκε για το αν είναι… φασίστας. Απήντησε ως εξής: «Δεν έχει νόημα να τοποθετηθώ εγώ σ’ αυτό υπό την έννοια ότι έχω 4 χρόνια δημόσιας παρουσίας, αρκετά εκτεθειμένης, δεν είμαι από τους βουλευτές που κρυφτήκανε ή δε μίλησαν στη βουλή ή δεν είχαν δημόσιο λόγο, άρα θεωρώ ότι οι πολίτες έχουν διαμορφώσει άποψη για το αν είμαι το άλφα ή το βήτα ή το γάμα». «Και ποιος είναι ο πολιτικός σας τίτλος σήμερα; Είστε ακροδεξιός, εθνικιστής, δεξιός, φιλελεύθερος;», ρωτά ο δημοσιογράφος. «Θα σας έλεγα ότι είμαι με μία λέξη εθνικοφιλελεύθερος», απάντησε ο υπουργός κ. Μάκης!



Στη συνέχεια, ήρθε η αναμενόμενη ερώτηση για το πολύ μακρινό παρελθόν. Για το 1985 (προ 26 χρόνων!) που ο νυν υπουργός ήταν στην Νεολαία της ΕΠΕΝ. Η απάντηση του υπουργού κ. Μάκη ήταν αποστομωτική: «Τότε δεν έδινα τόσο μεγάλη σημασία στην έννοια της ελευθερίας».

Ακολούθησε ερώτηση για τα παιδιά των αλλοδαπών που γεννιούνται στην Ελλάδα και αν πρέπει να παίρνουν την ελληνική ιθαγένεια. Ιδού η απάντηση του υπουργού κ. Μάκη: «Δε λέμε ότι ποτέ ένας άνθρωπος που έχει γεννηθεί στην Ελλάδα και ο οποίος πράγματι έχει πάει σε ελληνικό σχολείο, ποτέ δεν πρέπει να αποκτά την ελληνική ιθαγένεια. Δε λέμε αυτό. Λέμε, κι αυτή ήταν η διαφωνία μας, πόσο εύκολο ή πόσο δύσκολο το κάνεις αυτό».

«Και ποιος είναι Έλληνας;», επιμένει ο δημοσιογράφος. Ιδού και η απάντηση του υπουργού κ. Μάκη σ’ αυτό το βασικό ζήτημα: «Η συζήτηση για το αίμα ή τον πολιτισμό δε μας αφορά. Εμείς δεν είμαστε στην πολιτική γραμμή που λέει ότι όποιος δεν προέρχεται, δεν αποδεικνύει την καταγωγή του από τρεις ρίζες δεν είναι Έλληνας. Δε λέμε αυτό. Δεν το έχουμε πει ποτέ».

«Γιατί έχουν θυμώσει οι εβραίοι της Γερμανίας», ερωτά ο δημοσιογράφος. «Μπορεί να υπήρξαν άστοχες τοποθετήσεις κατά καιρούς», του απαντά ο υπουργός κ. Μάκης (εννοώντας σαφώς κάποιες παλαιότερες «αντισημιτικές» δηλώσεις που είχε κάνει… στα ψέματα ο Καρατζαφέρης, για να μαντρώσει τους εθνικιστές) και συνεχίζει: «Αλλά θα δείτε ότι σ’ αυτό το ζήτημα δεν υπάρχει αντίδραση του κράτους του Ισραήλ, υπάρχει αντίδραση κάποιων Ισραηλιτών που κάπως το σκέφτονται».

Τέλος, ερωτά ο δημοσιογράφος: «Δεν είστε της σχολής ότι ζούμε μια εβραϊκή συνωμοσία στον κόσμο και στην οικονομία;». Και απαντά ο υπουργός κ. Μάκης: «Όχι, δεν είμαι. Δεν πιστεύω γενικά στις θεωρίες συνωμοσίας. Δεν είμαι φίλος αυτής της θεωρίας».

Η θέση μας: πράγματι τον παρεξηγούν κάποιοι τον εθνικοφιλελεύθερο υπουργό κ. Μάκη. Πράγματι, όχι μόνο δεν είναι τώρα, αλλά ουδέποτε ήταν εθνικιστής, φυλετιστής, αντισιωνιστής, αντικοινοβουλευτικός κ.τ.λ. Το βεβαιώνουμε κι εμείς που ήμασταν, είμαστε και θα είμαστε όλα τα παραπάνω!
ΠΗΓΗ: 
http://xryshaygh.wordpress.com/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Ο Άδωνις φαντάζεται μέρες του 1917

Ο Άδωνις Γεωργιάδης από την ασφάλεια του Ελληνικού Κοινοβουλίου, που φρουρείται σαν «αστακός», ρίχνει κλεφτές ματιές έξω, στην πλατεία...