ΛΑΚΗΣ ΛΑΖΟΠΟΥΛΟΣ : "ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΛΕΙΣΕΙ Η ΠΛΗΓΗ ΤΗΣ ΜΗΛΟΥ"

Από το : Πρώτο Θέμα
Στο νέο αποκαλυπτικό ρεπορτάζ του Πρώτου Θέματος για την ανεξέλεγκτη δράση της βιομηχανίας S&B του κ. Οδυσσέα Κυριακόπουλου και το περιβαλλοντικό έγκλημα που συντελείται στη Μήλο αναφέρθηκε ο Λάκης Λαζόπουλος στην εκπομπή του... Αλ Τσαντίρι Νιουζ (εδώ). Ο δημοφιλής ηθοποιός στηλίτευσε την δράση της εταιρείας που αγνοεί και αυτήν ακόμα την απόφαση του υπουργείου Υγείας, για την ταφή των εξορυκτικών...
αποβλήτων περλίτη αντί της ανεξέλεγκτης ρίψης τους στην θάλασσα, έκανε λόγο για την ανάγκη η εταιρεία να αναλάβει άμεσα, με δικά της έξοδα, την αποκατάσταση της περιβαλλοντικής καταστροφής για την οποία είναι υπεύθυνη και δήλωσε χαρακτηριστικά πως στο μαγευτικό νησί της Μήλου η ρύπανση από την ανεξέλεγκτη δραστηριοποίηση της S&B είναι το μόνο άσχημο.

Προέτρεψε τέλος τους κατοίκους της Μήλου να προστατεύσουν το νησί και την υγεία τους.

Ο δημοφιλής ηθοποιός παρουσίασε μάλιστα την προσωπική του εμπειρία από την τελευταία του επίσκεψη στη Μήλο, όπου έγινε και ο ίδιος μάρτυρας της καταστροφής που συντελείται:

«Το καλοκαίρι, όπως σας έχω πει, ήμουν στην υπέροχη Μήλο για το γύρισμα μιας γαλλικής ταινίας. Επί τη ευκαιρία ενός άρθρου που βγήκε στο ΘΕΜΑ την Κυριακή, με πήραν πάρα πολλά τηλέφωνα και επειδή αυτό το νησί είναι πραγματικά υπέροχο και πανέμορφο, για όλους αυτούς τους ανθρώπους που με φιλοξένησαν, είναι ευκαιρία τώρα αυτή η πληγή στη Μήλο, το μόνο άσχημο σημείο της Μήλου, να κλείσει», είπε ο Λάκης Λαζόπουλος και συνέχισε:

«Εκεί, ο βιομήχανος ο κύριος Κυριακόπουλος, μπορεί να δώσει μερικά μεροκάματα να μαζευτούν τα απόβλητα του περλίτη τα οποία πετούν στη θάλασσα. Ο περλίτης, εκτός από το περιβαλλοντολογικό προκαλεί πνευμονολογικά και οφθαλμολογικά προβλήματα».

«Έχουν επιβληθεί πρόστιμα, έχουν εκδοθεί υγειονομικές διατάξεις που τον υποχρεώνουν να θάψει τα απόβλητα. Ακόμη έχει γίνει έρευνα από την ιατρική σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών. Νομίζω ότι κάποια στιγμή πρέπει να αισθάνονται και οι άνθρωποι ότι μπορεί κάτι να συμβεί καλό. Νομίζω ότι κάποιοι κάτοικοι της Μήλου θέλουν τη δουλειά, θέλουν όμως και την υγεία τους και κυρίως ξέρουν ότι αυτό είναι μια πληγή για το περιβάλλον, για την υγεία τους και νομίζω ότι πρέπει να πέσουν όλοι να τον πείσουν και ο καθένας στο νησί του στον τόπο του να μην αφήνει τα πράγματα να φεύγουν, να τα πολεμάει».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Ο Άδωνις φαντάζεται μέρες του 1917

Ο Άδωνις Γεωργιάδης από την ασφάλεια του Ελληνικού Κοινοβουλίου, που φρουρείται σαν «αστακός», ρίχνει κλεφτές ματιές έξω, στην πλατεία...