Λογοκρισία στην δημοσίευση επιστημονικών ευρημάτων απο τις Η.Π.Α.!!!

thumb
Γράφει ο Χαράλαμπος Ξεκουκουλωτάκης, Δημοσιογράφος
Είναι γνωστή η παρεμβατικότητα των Η.Π.Α. στην διεθνή πολιτική σκακιέρα και όχι μόνο. Αυτή την φορά η παρεμβατικότητα made in U.S.A. ξεπέρασε κάθε όριο! Η Αμερικανική Εθνική Επιστημονική Συμβουλευτική Αρχή για την Βιοασφάλεια (NSABB) ζήτησε από δυο έγκριτα επιστημονικά περιοδικά, Science και Nature να λογοκρίνουν την δημοσίευση ευρημάτων ερευνών αναφορικά με την νόσο των πτηνών.
Οι επίμαχες δημοσιεύσεις είναι μια έρευνα από την Yoshihiro Kawaoka και συνεργάτες της στο αμερικανικό πανεπιστήμιο University of Wisconsin-Madison που υπoβλήθηκε για δημοσίευση στο περιοδικό Nature και μια έρευνα Ολλανδών επιστημόνων υπό την καθοδήγηση του Δρος. Ron Fouchier από το Erasmus Medical Centre στο Ρότερνταμ της Ολλανδίας που υποβλήθηκε για δημοσίευση στο περιοδικό Science. Ενώ τα ευρήματα των συγκεκριμένων ερευνητικών ομάδων επρόκειτο να δημοσιευθούν, η NSABB απέτρεψε την δημοσίευσή τους με το αιτιολογικό ότι βιοτρομοκρατικές ομάδες θα μπορούσαν να χρησιμοποιήσουν τα ευρήματα «για πρόκληση βλαβών»! Ο παρεμβατισμός των Η.Π.Α. σε όλο του το ‘μεγαλείο’... πλήττει αυτή την φορά και την επιστημονική κοινότητα. Τέτοιες πρακτικές είναι και απαράδεκτες και επιχειρούν να πλήξουν την αξιοπιστία και φερεγγυότητα της επιστημονικής κοινότητας. Στις Η.Π.Α., βέβαια, τα πάντα είναι πιθανά, ακόμα και τέτοιες απαράδεκτες πρακτικές.
(Τα κείμενα των «Ρεπόρτερ στο δρόμο» δεν υφίστανται επεξεργασία και εκφράζουν τις απόψεις των συντακτών τους)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Ο Άδωνις φαντάζεται μέρες του 1917

Ο Άδωνις Γεωργιάδης από την ασφάλεια του Ελληνικού Κοινοβουλίου, που φρουρείται σαν «αστακός», ρίχνει κλεφτές ματιές έξω, στην πλατεία...