Θύμα συμβολαίου θανάτου ο τρίχρονος στην Καλαμάτα

Οργανωτής της δολοφονίας φέρεται να είναι ένας συνεργάτης πρώην μπράβου του Γιώργου Κοσκωτά.

Αυτό είναι το μακάβριο εύρημα από τις πολυήμερες έρευνες των αξιωματικών της ΕΛ.ΑΣ για το άγριο διπλό έγκλημα που διαπράχθηκε στις 29 Νοεμβρίου 2011, στο χωριό Πλατύ της Καλαμάτας.

Εντολέας της δολοφονίας ήταν ένας 48χρονος έμπορος ναρκωτικών που παλιότερα είχε συνεργασθεί με πρώην μπράβο του Γιώργου Κοσκωτά ενώ είχε πρωτοστατήσει σε επιχείρηση ομηρίας πολιτών. Ως φυσικός αυτουργός έχει συλληφθεί ένας 36χρονος Αλβανός που ζούσε στην Αθήνα και ο οποίος είχε κατηγορηθεί στο παρελθόν για σωρεία αδικημάτων. Παράλληλα υπολογίζεται ότι οι ίδιοι άνθρωποι έχουν πιθανόν διαπράξει και άλλη μια ανθρωποκτονία, πριν από δύο χρόνια, στο ίδιο περίπου σημείο στην Καλαμάτα, με θύμα έναν 30χρονο κάτοικο της περιοχής. Ακόμη εξετάζεται το ενδεχόμενο ο Αλβανός εκτελεστής να σχετίζεται και με άλλες ανθρωποκτονίες στην Πελοπόννησο αλλά και στην Αττική.

Ο 35χρονος Φίλιπ Μεσάι και ο 3χρονος γιος του Κόρι από την Αλβανία, βρέθηκαν νεκροί το απόγευμα της Τρίτης, 29 Νοεμβρίου 2011, μέσα στο ΙΧ του νεαρού Αλβανού που είχε ριχθεί από αγνώστους σε αρδευτικό κανάλι στο Δημοτικό Διαμέρισμα Άριος του Δήμου Καλαμάτας. Η υπόθεση αποκαλύφθηκε όταν ένας διερχόμενος εντόπισε το αυτοκίνητο. Στο σημείο πήγε ιατροδικαστής ενώ, όπως διαπιστώθηκε, ο άνδρας έφερε διαμπερές τραύμα στο κεφάλι από πυροβολισμό και ο ανήλικος έφερε βαθύ τραύμα από μαχαίρι στον λαιμό και ήταν σχεδόν αποκεφαλισμένος. Ο 35χρονος Φιλίπ Μεσάι είχε έλθει στην στην Ελλάδα πριν από 17χρόνια και ζούσε στο χωριό Πλατύ στην Καλαμάτα.

Από τις καταθέσεις βασικών μαρτύρων, αλλά και από ανάλυση κλήσεων κινητών τηλεφώνων, προέκυψε ότι οργανωτές της εγκληματικής επίθεσης ήταν ένας 48χρονος διακινητής ναρκωτικών από την Μεσσηνία και ο αδελφός του. Ο 48χρονος είχε κατηγορηθεί για ανθρωποκτονία στον Καναδά το 1988 . Επιπλέον είχε συλληφθεί τον Μάιο του 1997 για διακίνηση μεγάλων ποσοτήτων χασίς και ηρωίνης στην Αθήνα και στην Καλαμάτα. Συγκατηγορούμενός του σε αυτήν την υπόθεση ήταν ένας από τους σωματοφύλακες του Γιώργου Κοσκωτά ο οποίος ήταν μάλιστα από τους βασικούς μάρτυρες στην υπόθεση των περιώνυμων Πάμπερς και είχε καταθέσει σχετικά στο Ειδικό Δικαστήριο. Τον Μάιο του 1998 ο 48χρονος,προκειμένου να μην συλληφθεί από την αστυνομία για άλλη παραβατική ενέργεια, κρατούσε ομήρους τέσσερα μέλη της οικογενείας του μέσα στο σπίτι τους, στην περιοχή Γιαννιτσάνικα στην Καλαμάτα.

Οι αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ ερευνούν το κίνητρο της δολοφονικής επίθεσης και δεν αποκλείουν να σχετίζεται με ύποπτες δοσοληψίες που είχε ο 35χρονος Αλβανός με τον 48χρονο Μεσσήνιο διακινητή ναρκωτικών. Οι φυσικοί και ηθικοί αυτουργοί της δολοφονικής επίθεσης έχουν ήδη συλληφθεί με άλλα τέσσερα ακόμη άτομα και ανακρίνονται από τους αστυνομικούς. Σχετικές ανακοινώσεις για την υπόθεση αναμένονται το μεσημέρι της Παρασκευής.


Read more: http://www.seleo.gr/index.php?option=com_content&view=article&id=45938:2011-12-24-08-18-16&catid=74:sites&Itemid=54#ixzz1hT90gogG
Seleo.gr News

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Ο Άδωνις φαντάζεται μέρες του 1917

Ο Άδωνις Γεωργιάδης από την ασφάλεια του Ελληνικού Κοινοβουλίου, που φρουρείται σαν «αστακός», ρίχνει κλεφτές ματιές έξω, στην πλατεία...