Δικαστική δικαίωση για ιδιοκτήτη που του ζητούσαν να πληρώσει 16.000 ευρώ για το χαράτσι της ΔΕΗ



Δικαιώθηκε, έστω και προσωρινά, ιδιοκτήτης ακινήτου ο οποίος κλήθηκε από τη ΔΕΗ να πληρώσει «χαράτσι» ακόμη και για το οικόπεδο στο οποίο βρίσκεται το ακίνητό του. Με προσωρινή διαταγή του μονομελούς πρωτοδικείου Αθηνών, η ΔΕΗ καλείται να μην διακόψει το ρεύμα στην επαγγελματική εγκατάσταση του συγκεκριμένου ιδιοκτήτη. Την υπόθεση φορολογικής τρέλας είχε αποκαλύψει το newpost.gr.

Πρόκειται για ιδιοκτήτη ενός χώρου στάθμευσης αυτοκινήτων ο οποίος διατηρεί εγκατάσταση 182 τετραγωνικών σε οικόπεδο τεσσάρων στρεμμάτων. Η ΔΕΗ, του επέβαλε ειδικό τέλος όχι μόνο για τα 192 τετραγωνικά, αλλά για ολόκληρο το οικόπεδο με αποτέλεσμα ο λογαριασμός να φτάσει στα 16.000 ευρώ.

Η προσωρινή διαταγή μη διακοπής ρευματοδότησης που εξέδωσε η Πρόεδρος Υπηρεσίας του Μονομελούς πρωτοδικείου Αθηνών την Παρασκευή, 13.1.2012, έγινε ύστερα από τα ασφαλιστικά μέτρα που κατέθεσε ο ιδιοκτήτης μέλος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ιδιοκτητών Ακινήτων.

Με αφορμή τη συγκεκριμένη απόφαση, η ΠΟΜΙΔΑ καλεί και πάλι το Υπουργείο Οικονομικών να επιτρέψει στους προισταμένους των Δ.Ο.Υ. με πράξη τους πάνω στο έντυπο του λογαριασμού της ΔΕΗ, να διορθώνουν προφανώς λανθασμένες χρεώσεις ΕΕΤΗΔΕ, σε περιπτώσεις:

1. λανθασμένου υπολογισμού της τιμής ζώνης του ακινήτου,
2. πρόδηλων σφαλμάτων υπολογισμού του εμβαδού του δομημένου χώρου όταν ο υπόχρεος προσκομίζει αντίγραφο διορθωτικής δήλωσης του οικείου Δήμου
στο πραγματικό εμβαδόν,
3. πλασματικού εμβαδού μεγαλύτερου του πραγματικού στο πεδίο του εμβαδού χρέωσης του ΤΑΠ,
4. διπλασιασμού του εμβαδού στο πεδίο του ΤΑΠ σε περιπτώσεις εκτός σχεδίου κτισμάτων,
5. λανθασμένου υπολογισμού του συντελεστή παλαιότητας, καθώς και
6. επιβολής ΕΕΤΗΔΕ σε απαλλασσόμενο χώρο ήτοι σε παροχή κοινόχρηστου ρεύματος ή σε χώρο με γεωργική, κτηνοτροφική, βιοτεχνική ή βιομηχανική χρήση, σε μη χρησιμοποιούμενα διατηρητέα κτίρια και σε χώρους που δεν ρευματοδοτούνταν στις 17.9.2011 αλλά από σφάλμα της ΔΕΗ έχουν συμπεριληφθεί στο μητρώο χρέωσης του ΕΕΤΗΔΕ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Ο Άδωνις φαντάζεται μέρες του 1917

Ο Άδωνις Γεωργιάδης από την ασφάλεια του Ελληνικού Κοινοβουλίου, που φρουρείται σαν «αστακός», ρίχνει κλεφτές ματιές έξω, στην πλατεία...