ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΓΑΔΑ

Εξαρθρώθηκε από την Υποδιεύθυνση Δίωξης Ναρκωτικών εγκληματική οργάνωση που διακινούσε μεγάλες ποσότητες ναρκωτικών στη Χώρα μας.
Συνελήφθησαν επτά (7) άτομα, ενώ στην εγκληματική οργάνωση εμπλέκονται συνολικά είκοσι ένα (21) άτομα .
Εξαρθρώθηκε από την Υποδιεύθυνση Δίωξης Ναρκωτικών της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, μετά από τετράμηνη μεθοδική αστυνομική έρευνα, εγκληματική οργάνωση αποτελούμενη από πολλά μέλη, ημεδαπούς και αλλοδαπούς, οι οποίοι διακινούσαν μεγάλες ποσότητες ακατέργαστης κάνναβης, ηρωίνης και κοκαΐνης σε διάφορες περιοχές της χώρας (Αττική, Θεσσαλονίκη, Ρόδος κλπ).
Μετά από συντονισμένη αστυνομική επιχείρηση τις βραδινές και μεταμεσονύκτιες ώρες της 11-12/01/2012, συνελήφθησαν επτά (7) άτομα, μεταξύ των οποίων και τα αρχηγικά μέλη της οργάνωσης. Οι συλληφθέντες είναι έξι ημεδαποί και ένας αλλοδαπός, υπήκοος Αλβανίας. Η δικογραφία, που σχηματίστηκε σε βάρος τους , περιλαμβάνει αλλά δεκατέσσερα (14) άτομα, από τα οποία τρία (3) άτομα είχαν συλληφθεί κατά την εξέλιξη των ερευνών την 8 και 9/9/2011 καθώς και την 29/11/2011 και είναι ήδη προσωρινά κρατούμενοι σε Ελληνικές φυλακές.
Οι αστυνομικοί της Υ.Δ.Ν., στο πλαίσιο της πολύμηνης έρευνας, κατάφεραν να εξακριβώσουν την ιεραρχική δομή και τη μεθοδολογία δράσης της εγκληματικής οργάνωσης, τις διασυνδέσεις και επιμέρους συνεργασίες, μεταξύ των μελών αλλά και με αλλά άτομα, που δρούσαν περιφερειακά ή συνεργάζονταν μεμονωμένα με την εγκληματική οργάνωση. Όπως προέκυψε από την έρευνα η εγκληματική οργάνωση διακινούσε μεγάλες ποσότητες ναρκωτικών, τις οποίες διοχέτευε, μέσω των μελών της σε διάφορες περιοχές της χώρας (Αττική, Θεσσαλονίκη και Ρόδο) Για λογαριασμό της οργάνωσης προοριζόταν μέρος του φορτίου των (695) κιλών ακατέργαστης κάνναβης, που μεταφερόταν με φορτηγό αυτοκίνητο και την 13/11/2011 εγκαταλείφθηκε από τον οδηγό του, μετά από τροχαίο ατύχημα στο 127 χλμ της Ε.Ο Αθηνών-Πατρών.
Επιπλέον κατά τη διάρκεια της πολύμηνης διερεύνησης της υπόθεσης πραγματοποιηθήκαν πολλές έρευνες σε σπίτια και άλλους χώρους, όπου βρέθηκαν και κατασχέθηκαν συνολικά:

Ηρωίνη συνολικού μικτού βάρους -3.613- γραμμαρίων.
Κοκαΐνη βάρους -645,6- γραμμαρίων.
Ακατέργαστη κάνναβη συνολικού μικτού βάρους -230- γραμμαρίων
Εξήντα -60- δισκία μεθαδόνης.
Το χρηματικό ποσό των -2.770- ευρώ.
Επτά -7- ΙΧΕ αυτ/τα.
Μία -1- δίκυκλη μοτ/τα.
Είκοσι έξι -26- κινητά τηλέφωνα.
Πέντε-5- ηλεκτρονικές ζυγαριές ακριβείας.
Στοιχεία της υπόθεσης διαβιβάσθηκαν στον Τμήμα Ναρκωτικών του Σ.Δ.Ο.Ε. Αττικής, για να διενεργήσει οικονομική έρευνα για νομιμοποίηση εσόδων από εγκληματική δραστηριότητα, καθώς από την τετράμηνη έρευνα της Υ.Δ.Ν. προέκυψαν σαφή στοιχεία για απόκτηση ακινήτων από μέλη της οργάνωσης και επένδυση εσόδων από διακίνηση ναρκωτικών σε επιχείρηση στο εξωτερικό.
Οι συλληφθέντες με την σχηματισθείσα δικογραφία οδηγήθηκαν στον κ. Εισαγγελέα Πλημ/κων Αθηνών και παραπέμφθηκαν σε κυρία ανάκριση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Ο Άδωνις φαντάζεται μέρες του 1917

Ο Άδωνις Γεωργιάδης από την ασφάλεια του Ελληνικού Κοινοβουλίου, που φρουρείται σαν «αστακός», ρίχνει κλεφτές ματιές έξω, στην πλατεία...