Μας κοροϊδεύουν!

«Τραγικό θάνατο βρήκε 63χρονος άστεγος ο οποίος εντοπίστηκε από περαστικό σε ένα παγκάκι στην πλατεία Δημοτικής Αγοράς στο κέντρο των Χανίων.»
Οι δύο φωτογραφίες που βλέπετε τα λένε όλα…

Στην 1η ο Λάκης Γαβαλάς είναι με χειροπέδες στα δικαστήρια. Η φωτογραφία βγήκε, προβλήθηκε από τις τηλεοράσεις και όλοι έμειναν με την αίσθηση ότι το κράτος είναι ίδιο για πλούσιους και φτωχούς, για επώνυμους και ανώνυμους… Μία ημέρα μετά ο Λάκης αφέθηκε ελεύθερος, όπως και πάρα πολλοί άλλοι πλούσιοι και επώνυμοι, που χρωστάνε εκατομμύρια στο δημόσιο. Η 2η είναι από γλέντι, στο οποίον χρησιμοποιεί… χειροπέδες σαν αξεσουάρ στο κλαμπ που χόρευε! Εξαιρετικά συμβολική πράξη, που δείχνει την αθλιότητα αυτού που ονομάζεται κράτος δικαίου στην Ελλάδα.

Την ίδια ώρα εκατομμύρια Έλληνες ζουν κάτω από το όριο της φτώχειας και ο Ελληνικός Λαός οδηγείται στην εξαθλίωση. Όλα δείχνουν ότι την κρίση που δημιούργησαν οι τράπεζες και οι καπιταλιστές θα την πληρώσει τελικά μόνο ο Λαός.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Ο Άδωνις φαντάζεται μέρες του 1917

Ο Άδωνις Γεωργιάδης από την ασφάλεια του Ελληνικού Κοινοβουλίου, που φρουρείται σαν «αστακός», ρίχνει κλεφτές ματιές έξω, στην πλατεία...