ΠΟΙΟΣ ΚΥΒΕΡΝΑ: ΟΙ ΤΡΑΠΕΖΕΣ Ή ΟΙ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ;

Πως το δήθεν κράτος των ΗΠΑ δάνεισε κρυφά το 2008 στις αμερικανικές τράπεζες ένα τρισεκατομμύριο, διακόσια δισεκατομμύρια δολάρια με επιτόκιο ΜΟΝΟΝ 0,01%

Σε άρθρο του στην γαλλική εφημερίδα Le Monde ο πρώην πρωθυπουργός της Γαλλίας Μισέλ Ροκάρ αποκαλύπτει ότι όπως προέκυψε από δημοσιογραφική έρευνα, η «ομοσπονδιακή» τράπεζα των ΗΠΑ, δάνεισε το 2008 κρυφά τις αμερικανικές τράπεζες με ένα υπέρογκο ποσό.

Με βάση το άρθρο αυτό, ο δημοσιογράφος κ. Χρήστος Ζαμπούνης, απορεί και θέτει τίτλο στο κείμενό του στην εφημερίδα που γράφει, τον εξής «ΓΙΑΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΤΑ ΚΡΑΤΗ ΝΑ ΠΛΗΡΩΝΟΥΝ 600 ΦΟΡΕΣ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΑΠΟ ΤΙΣ ΤΡΑΠΕΖΕΣ;».

Στο ίδιο μήκος κύματος και ο Παύλος Τσίμας, από το άρθρο του οποίου και τα εξής:

“TA NEA” – ΓΝΩΜΕΣ: Ένα τρισ. διακόσια δισ. δολάρια εκταμίευσε το αμερικανικό Δημόσιο το 2008 σε 407 τράπεζες που προσέφυγαν στους έκτακτους μηχανισμούς σωτηρίας Με επιτόκιο 0,01%!,Του Παύλου Τσίμα: «…τα ποσά που εκταμιεύθηκαν, εν κρυπτώ, από τους έκτακτους μηχανισμούς σωτηρίας, μετά το κραχ του Σεπτεμβρίου του 2008, έφθασαν μέχρι το 1,2 τρισ. δολάρια. Ένα τρισεκατομμύριο διακόσια δισεκατομμύρια. Και το επιτόκιο με το οποίο χρέωσε το αμερικανικό δημόσιο τους τραπεζίτες εν κινδύνω ήταν στο ένα δέκατο του κανονικού επιτοκίου – 0,01%!»

Εάν είχαν διαβάσει ένα μικρό βιβλίο με τον τίτλο “Δισεκατομμύρια για τους τραπεζίτες ,χρέη για το λαό”, το οποίο έχει γράψει ο Σέλντον Εμράι , εκδόσεις «Ερωδιός» θα γνώριζαν την απάντηση, η οποία είναι πολύ απλή.

Η λεγόμενη ομοσπονδιακή τράπεζα των ΗΠΑ, δηλαδή η FEDERAL RESERVE ACT (Εταιρία Ομοσπονδιακού Αποθεματικού) είναι ιδιωτική εταιρία, δεν ανήκει στο κράτος των ΗΠΑ! Δανείζοντας δηλαδή, με το αστρονομικό ποσό του ενός τρις διακοσίων δις τις τράπεζες η FED, δεν έκανε τίποτε άλλο από το να δανείζει τον εαυτό της, αφού οι αμερικανικές τράπεζες ανήκουν στους ίδιους ανθρώπους που ανήκει και η FED, γι’ αυτό και το επιτόκιο 0,01%…
Με απλά λόγια, δεν κυβερνούν τις χώρες οι πολιτικοί, αλλά οι τράπεζες… και για τον λόγο αυτό οι μεν τράπεζες έχουν δωρεάν χρήμα, οι δε λαοί πληρώνουν τους τοκογλύφους!

ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΜΑΣ ΠΟΥ ΚΥΚΛΟΦΟΡΕΙ: Εβδομαδιαία εφημερίδα ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ, αρ. φύλλου 756

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Ο Άδωνις φαντάζεται μέρες του 1917

Ο Άδωνις Γεωργιάδης από την ασφάλεια του Ελληνικού Κοινοβουλίου, που φρουρείται σαν «αστακός», ρίχνει κλεφτές ματιές έξω, στην πλατεία...