Έκλεψαν δύο πίνακες μεγάλης αξίας από την Εθνική Πινακοθήκη

Στο στόχαστρο διαρρηκτών μπήκε λίγο πριν από τις 5 τα ξημερώματα η Εθνική Πινακοθήκη που βρίσκεται στη Βασ. Κωνσταντίνου 50, απέναντι από το ξενοδοχείο Χίλτον. Αγνωστοι εισέβαλαν στο κτίριο, έκλεψαν δύο έργα τέχνης και στη....
συνέχεια τράπηκαν σε φυγή. Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, που δεν έχουν επιβεβαιωθεί ακόμα επισήμως, πρόκειται για ένα έργο του Πικάσο και ένα του Μόντριαν, τα οποία ήταν μέρος της έκθεσης «Στα άδυτα της Εθνικής Πινακοθήκης».

Αναμένεται ανακοίνωση από το υπουργείο Πολιτισμού με περισσότερες πληροφορίες.

Σε εξέλιξη βρίσκεται έρευνα της αστυνομίας για τον εντοπισμό των διαρρηκτών.

Όπως έγινε γνωστό, στις 4.52 κτύπησε ο συναγερμός της Εθνικής Πινακοθήκης και ο φύλακας, που δεν είχε αντιληφθεί τίποτα μέχρι εκείνη τη στιγμή, είδε ένα άτομο να απομακρύνεται τρέχοντας από το κτίριο.

Αμέσως, ερεύνησε τους χώρους, διαπίστωσε ότι λείπουν δύο πίνακες ζωγραφικής και ειδοποίησε την αστυνομία και τους υπευθύνους.

Από την ώρα εκείνη βρίσκονται στο κτίριο αστυνομικοί της Ασφάλειας και της Εγκληματολογικής Υπηρεσίας, που ερευνούν το χώρο για να διαπιστώσουν πώς ακριβώς έγινε η κλοπή.

tanea.gr


Read more: http://www.trelokouneli.gr/2012/01/blog-post_2401.html#ixzz1ixaw7v2j

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Ο Άδωνις φαντάζεται μέρες του 1917

Ο Άδωνις Γεωργιάδης από την ασφάλεια του Ελληνικού Κοινοβουλίου, που φρουρείται σαν «αστακός», ρίχνει κλεφτές ματιές έξω, στην πλατεία...