Εισαγγελείς για τα CDS της χρεοκοπίας

Οι διαπραγματεύσεις για το PSI, δηλαδή το ύψος στο οποίο θα φτάσει το «κούρεμα» των ελληνικών ομολόγων, προκειμένου να διευκολυνθεί η επίτευξη συμφωνίας για το Μνημόνιο ΙΙ, με όρους μακροπρόθεσμης βιωσιμότητας του ελληνικού χρέους, εξελίσσονται σε… ωδή προς την κερδοσκοπία.

Είναι πλέον απολύτως ξεκάθαρη η διάθεση μεγάλων hedge funds και λοιπών συμφερόντων, που έχουν στα χέρια τους ασφάλιστρα κινδύνου, τα… θρυλικά CDS, να ναρκοθετήσουν τη συμφωνία, να την «κουρέψουν», και να διαμορφώσουν τις συνθήκες, ακόμη και στην περίπτωση που η κατάληξη των διαπραγματεύσεων είναι η ευκταία θετική, ώστε να διεκδικήσουν μερίδιο κερδών από την κατάρρευση της Ελλάδας.

Απέναντι σε αυτή τη συγχορδία κερδοσκοπικών συμπεριφορών, απαιτείται συντονισμένη και ηχηρή απάντηση από την πλευρά της Ελλάδας. Της κυβέρνησης και της επίσημης πολιτείας. Με μια δημόσια καταγγελία αυτών των συμφερόντων. Με την υποβολή αιτήματος για τη δημοσιοποίηση των ονομάτων όσων έχουν στα χέρια τους CDS, και περιμένουν… στη γωνία, την είδηση της ελληνικής χρεοκοπίας.

Οι περισσότεροι άλλωστε, δεν είναι… σκιές στο παρασκήνιο. Είναι μεγάλα διεθνή συμφέροντα, που έχουν τους εκτελεστικούς βραχίονές τους στο εσωτερικό της Ελλάδας. Και που… μεθαύριο, όταν η χώρα θα έχει καταρρεύσει, θα διεκδικήσουν μερίδιο στην ανοικοδόμησή της από τα ερείπια, και φυσικά σε τιμή όχι απλά ευκαιρίας, αλλά εθνικού ξεπουλήματος.

Οι στιγμές είναι εθνικά κρίσιμες και ιστορικές. Κι αν δεν μπορεί η κυβέρνηση, ως επίσημη εκπρόσωπος και διαχειρίστρια της τύχης της χώρας να προχωρήσει στην παραπάνω συγκρουσιακή στρατηγική, το βάρος των ιστορικών ευθυνών πέφτει στα χέρια της Δικαιοσύνης. Ζητούνται λοιπόν εισαγγελείς, για να ανοίξουν την υπόθεση.
 http://www.statesmen.gr/53828/ipios-logos/%CE%B5%CE%B9%CF%83%CE%B1%CE%B3%CE%B3%CE%B5%CE%BB%CE%B5%CE%AF%CF%82-%CE%B3%CE%B9%CE%B1-%CF%84%CE%B1-cds-%CF%84%CE%B7%CF%82-%CF%87%CF%81%CE%B5%CE%BF%CE%BA%CE%BF%CF%80%CE%AF%CE%B1%CF%82_12-01-2012.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Ο Άδωνις φαντάζεται μέρες του 1917

Ο Άδωνις Γεωργιάδης από την ασφάλεια του Ελληνικού Κοινοβουλίου, που φρουρείται σαν «αστακός», ρίχνει κλεφτές ματιές έξω, στην πλατεία...