FITCH: ΠΙΘΑΝΗ Η ΕΞΟΔΟΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ

Ως μία εκ των «δυνητικών επιλογών» παραμένει το ενδεχόμενο εξόδου της Ελλάδας από την ευρωζώνη εκτιμά ο επικεφαλής του τμήματος αξιολόγησης κρατικών οικονομιών του Οίκου Fitch, David Riley. Μιλώντας σε διάσκεψη στο Λονδίνο, ο Riley εκτίμησε ότι η χώρα μας μπορεί να... βυθίσει την ευρωζώνη σε ακόμη μεγαλύτερη κρίση, προσθέτοντας ότι ακόμη και ένα κούρεμα της τάξης του 60% δεν θα οδηγήσει σε ραγδαία αποκλιμάκωση του δημοσίου χρέους.

Σύμφωνα πάντως με τις εκτιμήσεις της Fitch, όχι η Ελλάδα αλλά η Ιταλία είναι η χώρα που συνιστά το μεγαλύτερο κίνδυνο για το ευρώ καθώς ο όγκος του δημοσίου χρέους και η επείγουσα ανάγκη της για πρόσβαση στις χρηματαγορές δημιουργούν μεγάλη ανησυχία δεδομένου του σημερινού κόστους δανεισμού.
Η Ιταλία έχει μπροστά της ένα «αποκαρδιωτικό» ποσό κρατικών ομολόγων που πρέπει να αποπληρωθούν μέσα στο 2012 και αντιμετωπίζει την έλλειψη συμφωνλίας των ευρωπαίων ηγετών για τη δημιουργία ενός αξιόπιστου τείχους προστασίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Ο Άδωνις φαντάζεται μέρες του 1917

Ο Άδωνις Γεωργιάδης από την ασφάλεια του Ελληνικού Κοινοβουλίου, που φρουρείται σαν «αστακός», ρίχνει κλεφτές ματιές έξω, στην πλατεία...