Νέος ισχυρός σεισμός με δεκαπέντε νεκρούς στη Β. Ιταλία



Πρώτη καταχώρηση: Τρίτη, 29 Μαΐου 2012, 10:13
Σεισμική δόνηση μεγέθους 5,8R σημειώθηκε σήμερα, στις 09.00 το πρωί (ώρα Ιταλίας), στην περιοχή Εμίλια Ρομάνια. Το επίκεντρο του σεισμού βρίσκεται 38 χλμ. βορειοδυτικά της πόλης Μόντενα.

Η δόνηση έγινε αισθητή στο Μιλάνο, ενώ εκκενώθηκαν δεκάδες κτήρια, γραφεία και δημόσιες υπηρεσίες στην Μπολόνια. Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, εκκενώθηκε και το γενικό νοσοκομείο της Μόντενα. Οι Ιταλοί πυροσβέστες δέχθηκαν αλλεπάλληλες κλήσεις στον αριθμό παροχής έκτακτης βοήθειας, 118.Ο Κύριος Ερευνητής Σεισμολογίας του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, Γεράσιμος Χουλιάρας, δήλωσε στη zougla.gr πως ο εκπρόσωπος του Ιταλικού Ινστιτούτο Γεωφυσικής και Ηφαιστειολογίας, με ανακοίνωσή του ανέφερε ότι πρόκειται για μια νέα ισχυρή σεισμική δόνηση, με διαφορετικό επίκεντρο.

Ο κ. Χουλιάρας αναφέρει πως η δόνηση εντοπίζεται λίγα χιλιόμετρα δυτικά της περιοχής που είχε γίνει ο μεγάλος σεισμός την Κυριακή 20 Μαΐου 2012 και οι άνθρωποι που έχασαν την ζωή τους, επισκεύαζαν τα κτίρια που είχαν πληγεί από τον προηγούμενο μεγάλο σεισμό.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Ο Άδωνις φαντάζεται μέρες του 1917

Ο Άδωνις Γεωργιάδης από την ασφάλεια του Ελληνικού Κοινοβουλίου, που φρουρείται σαν «αστακός», ρίχνει κλεφτές ματιές έξω, στην πλατεία...