Ο πλανήτης Άρης διαθέτει το υπόβαθρο για την ανάδυση της ζωής


Ο πλανήτης Άρης διαθέτει το υπόβαθρο για την ανάδυση της ζωής : Σύμφωνα με μελέτη ερευνητών, που έγινε στο Γεωφυσικό Εργαστήριο του Ινστιτούτου Επιστημών Carnegie της Ουάσιγκτον και δημοσιεύτηκε στο περιοδικό Science, μετά από εξονυχιστική ανάλυση, ανακάλυψαν


Σύμφωνα με μελέτη ερευνητών... που έγινε στο Γεωφυσικό Εργαστήριο του Ινστιτούτου Επιστημών Carnegie της Ουάσιγκτον και δημοσιεύτηκε στο περιοδικό Science, μετά από εξονυχιστική ανάλυση, ανακάλυψαν ότι ο άνθρακας που υπάρχει σε δέκα μετεωρίτες που έχουν βρεθεί στη Γη, προέρχεται από τον Άρη, καλύπτοντας μάλιστα πάνω από τέσσερα δισεκατομμύρια χρόνια της γεωλογικής ιστορίας του.

Πράγμα που σημαίνει πως αυτή η ανακάλυψη μπορεί να δώσει απαντήσεις για την ύπαρξη ζωής στον πλανήτη Άρη.

Οι ερευνητές κατάφεραν να αποκλείσουν την πιθανότητα οι οργανικές ενώσεις του άνθρακα που εντοπίστηκαν στους μετεωρίτες να προέρχονται από το γήινο περιβάλλον. Αντίθετα, θεωρείται πιθανό ο άνθρακας να προέρχεται από ηφαιστειακή δραστηριότητα στον Άρη, κατά τη δημιουργία πετρωμάτων από την ψύξη του μάγματος.

Σύμφωνα με τους Αμερικανούς ερευνητές, αυτό αποτελεί ένδειξη ότι στο μεγαλύτερο μέρος της ιστορίας του πλανήτη στο έδαφός του βρίσκονται σε εξέλιξη διαδικασίες οργανικής χημείας, οι οποίες τουλάχιστον στη Γη αποτελούν το υπόβαθρο για την ανάδυση της ζωής. Ο άνθρακας, σε συνδυασμό με το υδρογόνο, το οξυγόνο, το άζωτο και άλλα στοιχεία, δημιουργεί τα οργανικά μόρια της ζωής. Ειρήνη Ν.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Ο Άδωνις φαντάζεται μέρες του 1917

Ο Άδωνις Γεωργιάδης από την ασφάλεια του Ελληνικού Κοινοβουλίου, που φρουρείται σαν «αστακός», ρίχνει κλεφτές ματιές έξω, στην πλατεία...