«Καμία χαλάρωση της αστυνόμευσης στο κέντρο»

Την αντίδραση του υπηρεσιακού υπουργού Προστασίας του Πολίτη Ελ. Οικονόμου προκάλεσε δήλωση του δημάρχου Αθηναίων Γ. Καμίνη περί χαλάρωσης της αστυνόμευσης στο κέντρο της πρωτεύουσας.
«Δεν υπάρχει καμία χαλάρωση. Εμείς ενεργούμε. Ενεργούμε με σχέδιο», απάντησε ο υπουργός παρεμβαίνοντας σε εκπομπή της δημόσιας τηλεόρασης. «Σίγουρα όμως», συμπλήρωσε, «τα προβλήματα του κέντρου της Αθήνας δεν μπορούν να αντιμετωπιστούν, ενόψει των εκλογών, από την υπηρεσιακή κυβέρνηση.

Απαντώντας σε σχετική ερώτηση, ο κ. Οικονόμου διαβεβαίωσε πως η συνεργασία με το δήμο Αθηναίων είναι στενή και καθημερινή και επανέλαβε πως δεν υπάρχει καμία χαλάρωση στο κέντρο της Αθήνας. Επεσήμανε ωστόσο ότι πολιτικές που σχετίζονται με την κατασκευή των Κέντρων Κλειστής Φιλοξενίας για τους παράνομους μετανάστες, είναι λογικό να μη μπορούν να προωθηθούν στο βαθμό που απαιτείται, από μια υπηρεσιακή κυβέρνηση.

Ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη σημείωσε πως τα προβλήματα του κέντρου της Αθήνας δεν είναι απλώς αστυνομικά, αλλά απαιτείται μια ολοκληρωμένη πολιτική και χαρακτήρισε μείζον θέμα και κατεπείγουσα ανάγκη τη δημιουργία κέντρων φιλοξενίας, τονίζοντας πως η κυβέρνηση που θα προκύψει μετά τις εκλογές της 17ης Ιουνίου, θα πρέπει να προχωρήσει με πολύ έντονους ρυθμούς.

Σε κάθε περίπτωση, ο υπουργός διαβεβαίωσε ότι «οι έλεγχοι, τόσο στην Αθήνα, όσο και στην Περιφέρεια, στην Πάτρα και όπου αλλού δημιουργούνται εντάσεις και προβλήματα είναι ουσιαστικοί και αποτελεσματικοί και η Αστυνομία είναι παρούσα».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Ο Άδωνις φαντάζεται μέρες του 1917

Ο Άδωνις Γεωργιάδης από την ασφάλεια του Ελληνικού Κοινοβουλίου, που φρουρείται σαν «αστακός», ρίχνει κλεφτές ματιές έξω, στην πλατεία...