Επαναπροωθούνται 101 αλλοδαποί

Στην επαναπροώθηση 101 ακόμα αλλοδαπών στις χώρες καταγωγής τους προχώρησε την Τετάρτη το Τμήμα Απελάσεων της Διεύθυνσης Αλλοδαπών Αττικής της Ελληνικής Αστυνομίας. Συγκεκριμένα, στις χώρες τους επέστρεψαν...
61 πολίτες Πακιστάν, 26 πολίτες Μπαγκλαντές, 5 πολίτες Αλβανίας, 4 πολίτες Γεωργίας, 2 πολίτες Ουκρανίας, 1 πολίτης Λευκορωσίας, ένας πολίτης Λιβύης και ένας πολίτης Νιγηρίας, σε βάρος των οποίων είχαν εκδοθεί αποφάσεις επιστροφής για παράνομη είσοδο στη χώρα μας.

Η επιστροφή των αλλοδαπών υπηκόων Μπαγκλαντές, Ουκρανίας, Λευκορωσίας, Νιγηρίας και Λιβύης πραγματοποιήθηκε με εμπορικές πτήσεις από το Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών «Ελευθέριος Βενιζέλος», με προορισμούς τη Ντάκα, το Κίεβο, το Μινσκ, το Λάγος, και τη Βεγγάζη αντίστοιχα.

Η επιστροφή των αλλοδαπών υπηκόων Πακιστάν και Γεωργίας έγινε με ειδική πτήση «charter» από το Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών «Ελευθέριος Βενιζέλος», με προορισμούς το Ισλαμαμπάντ, τη Λαχώρη και την Τιφλίδα, ενώ οι αλλοδαποί υπήκοοι Αλβανίας επέστρεψαν οδικώς στη χώρα τους, μέσω της Διεύθυνσης Μεταγωγών Δικαστηρίων Αττικής.

Οι επιχειρήσεις επιστροφής αλλοδαπών στη χώρα τους γίνονται στο πλαίσιο των ενεργειών για την αντιμετώπιση της μη νόμιμης μετανάστευσης και το κόστος τους καλύπτεται από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Επιστροφών, με εξαίρεση την επιστροφή πολιτών Ρουμανίας και Πολωνίας, το κόστος της οποίας καλύπτεται από Εθνικούς Πόρους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Ο Άδωνις φαντάζεται μέρες του 1917

Ο Άδωνις Γεωργιάδης από την ασφάλεια του Ελληνικού Κοινοβουλίου, που φρουρείται σαν «αστακός», ρίχνει κλεφτές ματιές έξω, στην πλατεία...