Αυτοί είναι 60 οργανισμοί του Δημοσίου που θα κλείσουν μέσα στο καλοκαίρι

 Αυτοί είναι 60 οργανισμοί του Δημοσίου που θα κλείσουν μέσα στο καλοκαίρι
Λίστα με 60 οργανισμούς – φορείς του δημοσίου έχει ήδη στα χέρια του ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς, προκειμένου να προχωρήσουν με διαδικασίες εξπρές σε συγχωνεύσεις ή καταργήσεις.
Ουσιαστικά πρόκειται για την πρώτη κίνηση από την πλευρά της νέας κυβέρνησης να περιορίσει το δημόσιο τομέα, στέλνοντας
παράλληλα συμβολικό μήνυμα στους εταίρους και εκτιμώντας ότι με αυτό τον τρόπο θα διευκολυνθούν οι συζητήσεις για αλλαγές στο Μνημόνιο. Σύμφωνα με το Έθνος οι διαδικασίες για την κατάργηση ή τη συγχώνευση των οργανισμών πρόκειται να προχωρήσουν εντός του καλοκαιριού.
Συγκεκριμένα, πρόκειται για οργανισμούς που υπάγονται στα υπουργεία Υγείας, Παιδείας Πολιτισμού και Ανάπτυξης και οι οποίοι απασχολούν περίπου 3.000 άτομα.
Μέσα στη λίστα περιλαμβάνονται οι εξής οργανισμοί: Εταιρεία Έρευνας και Ψυχοκοινωνικής Αποκατάστασης «Σύνθεση», Εταιρεία Ψυχοκοινωνικής Ανάπτυξης και Ψυχοθεραπείας «Αθήνα» Ειδικό Ταμείο Οργάνωσης Συναυλιών της Κρατικής Ορχήστρας Θεσσαλονίκης, Ελληνικό Συμβούλιο για τους Πρόσφυγες, Κοινωνικές Συνετεριστικές Δραστηριότητες Ευπαθών Ομάδων «Εδρα», Ομοσπονδία Άρσης Βαρών, Εταιρεία Ψυχοκοινωνικής Υγείας «Αλθαία», Αθλητικό Κέντρο Χανίων, ΟΚΕ, Κέντρο Ελληνικής Γλώσσας, «Αλληλεγγύη», Εταιρεία Νόσου Αλτσχάιμερ, Εθνικό Κέντρο Επαγγελματικού Προσανατολισμού, «Συν-ειρμός», Ωδείο Αθηνών, Φορέας Διαχείρισης Δρυμού Σαμαριάς, Εστία Εκκλησιαστικής Εκπαίδευσης, ΙΑΣΙΣ, Εταιρία Προστασίας Αυτιστικών, Κέντρο Διαπολιτισμικής Ψυχιατρικής Περίθαλψης, Λαογραφικό Μουσείο Μακεδονίας-Θράκης, Κέντρο Έρευνας Περίθαλψης Σακχαρώδη Διαβήτη.
Αναφορικά, πάντως με τους εργαζόμενους σύμφωνα με πληροφορίες, η κυβέρνηση θα επιδιώξει να εφαρμόσει ένα τριπλό σύστημα. Απόλυση των συμβασιούχων με τη λήξη της σύμβασης που έχουν υπογράψει, οποτεδήποτε και αν αυτή λήγει, μετάταξη των μονίμων υπαλλήλων του Δημοσίου και επαναφορά του θεσμού της εφεδρείας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Ο Άδωνις φαντάζεται μέρες του 1917

Ο Άδωνις Γεωργιάδης από την ασφάλεια του Ελληνικού Κοινοβουλίου, που φρουρείται σαν «αστακός», ρίχνει κλεφτές ματιές έξω, στην πλατεία...