Μέρκελ: "Καμία παροχή χωρίς αντάλλαγμα"


Μέρκελ: "Καμία παροχή χωρίς αντάλλαγμα"
Μάχη για να κερδίσει τις εντυπώσεις δίνει η Μέρκελ που επιστρέφει στο Βερολίνο «ηττημένη» από την Ισπανία και την Ιταλία.
Η λιγότερο «σιδηρά» καγκελάριος δηλώνει ενώπιον της Μπούντεσταγκ ικανοποιημένη.Προσπαθώντας να δικαιολογήσει την υπαναχώρηση στην οποία οδηγήθηκε στις Βρυξέλλες, μιλά για έναν «καλό συμβιβασμό» στη Σύνοδο Κορυφής και σπεύδει να διαμηνύσει πως ουδεμία μεταβολή έχει επέλθει στη θέση της για βοήθεια μόνο εφόσον συνοδεύεται από στενό έλεγχο, προϊδεάζοντας για συνέχιση της δύσκολης διαπραγμάτευσης.

«Πιστεύω ότι πετύχαμε κάτι σημαντικό, αλλά παραμείναμε πιστοί στη φιλοσοφία μας. Καμία παροχή χωρίς αντάλλαγμα» είπε η Άνγκελα Μέρκελ κατά τη δεύτερη ημέρα της Συνόδου Κορυφής.

«Παραμένουμε απολύτως στο προηγούμενο σχήμα: παροχή, αντάλλαγμα, όροι και έλεγχος» επέμεινε από τη βελγική πρωτεύουσα.

Κατά των ευρωμολόγων «για όσο ζει» τάχθηκε και ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, εκτός αν της εισαγωγής τους προηγηθούν ραγδαίες μεταρρυθμίσεις.

«Αν τα ευρωομόλογα γίνονται αντιληπτά σαν κάτι που θα εισαχθεί χωρίς να προηγηθεί κοινή οικονομική πολιτική, πρόκειται για κάτι που ούτε εγώ θέλω για όσο ζω» δήλωσε χαρακτηριστικά, θυμίζοντας την ανάλογη πρόσφατη δήλωση της Γερμανίδας καγκελαρίου σε κομματική σύσκεψη.

Ο κ. Σόιμπλε έκανε αυτές τις επισήμανσεις από το βήμα της γερμανικής Βουλής, εν όψει της ψηφοφορίας για την επικύρωση του μόνιμου ευρωπαϊκού μηχανισμού στήριξης (ESM) και του δημοσιονομικού συμφώνου.

Όπως είναι γνωστό, υπέρ των ευρωομολόγων έχει ταχθεί ο Γάλλος πρόεδρος Φρανσουά Ολάντ. Star.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Ο Άδωνις φαντάζεται μέρες του 1917

Ο Άδωνις Γεωργιάδης από την ασφάλεια του Ελληνικού Κοινοβουλίου, που φρουρείται σαν «αστακός», ρίχνει κλεφτές ματιές έξω, στην πλατεία...