Ρήξη Βενιζέλου-Λοβέρδου


Η άρνηση του Ανδρέα Λοβέρδου, για δεύτερη φορά μέσα σε λίγες μέρες, στην πρόταση του Βενιζέλου ν’ αναλάβει καθήκοντα κοινοβουλευτικού εκπροσώπου του ΠΑΣΟΚ δημιουργεί
νέα δεδομένα στο εσωτερικό του κόμματος.

Την ίδια στιγμή ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, αλλάζοντας απόφαση σε σχέση με την αρχική του απάντηση, δέχτηκε την πρόταση Βενιζέλου και θ’ ανακοινωθεί από τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ στη συνεδρίαση της κοινοβουλευτικής ομάδας ως ο πρώτος κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος.
Σύμφωνα με πληροφορίες, στην τηλεφωνική επικοινωνία που είχε με τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ, ο κύριος Λοβέρδος εξήγησε στον κύριο Βενιζέλο ότι από τη στιγμή που διαφωνούν σε βασικές πολιτικές επιλογές δε μπορεί να υπερασπιστεί τις θέσεις του ΠΑΣΟΚ ως κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος και γι’ αυτό αρνήθηκε.
Η Ιπποκράτους κάνει λόγο για διαφορετικό δρόμο του πρώην υπουργού Υγείας από την πλειοψηφία μέσα στο κόμμα και την ίδια στιγμή περνούν από μικροσκόπιο τους λόγους που έκαναν τον κύριο Χρυσοχοΐδη να αλλάξει θέση και να αποδεχτεί την πρόταση Βενιζέλου.
Οι ίδιες πλευρές αναφέρουν ότι ο Ευάγγελος Βενιζέλος θα ορίσει διευθυντή της κοινοβουλευτικής ομάδα έναν εκ των Βασίλη Γερανίδη ή Βαγγέλη Αργύρη, ενώ ερωτηματικό αποτελεί ακόμα το όνομα του γραμματέα της κοινοβουλευτικής ομάδας του ΠΑΣΟΚ, καθώς ο φερόμενος ως επικρατέστερος, βουλευτής Κοζάνης, Πάρις Κουκουλόπουλος, επέμενε ως αργά χθες βράδυ ότι δεν υπάρχει, ούτε υπήρχε ποτέ θέμα να είναι αυτός ο γραμματέας της κοινοβουλευτικής ομάδας του ΠΑΣΟΚ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Ο Άδωνις φαντάζεται μέρες του 1917

Ο Άδωνις Γεωργιάδης από την ασφάλεια του Ελληνικού Κοινοβουλίου, που φρουρείται σαν «αστακός», ρίχνει κλεφτές ματιές έξω, στην πλατεία...