Σμιλεμένο σώμα: Συνδυάστε γυμναστική και σωστή διατροφή



Το μυαλό σας μπορεί να είναι έτοιμο για διακοπές και παραλίες, τι γίνεται, όμως, με το σώμα σας;Έχετε ακόμη λίγο χρόνο να διορθώσετε κάποιες ατέλειες και οι τροφές που θα σας βοηθήσουν σε αυτό είναι αρκετές.
Για να τονωθείτε και να «σφίξετε» το σώμα σας, πρέπει να επιτύχετε δύο πράγματα...
Πρώτον να σμιλέψετε τους μυς σας και δεύτερον να κάψετε το λίπος γύρω τους. Ένα είδος τροφής που υποστηρίζει και τις δύο αυτές προϋποθέσεις είναι η πρωτεΐνη, η οποία αυξάνει το μεταβολικό ρυθμό και όταν μάλιστα καταναλώνεται νωρίς μέσα στην ημέρα κι έπειτα ανά τρίωρο, έχετε μεγάλη πιθανότητα να επιτύχετε το στόχο σας.
Ξεκινήστε, λοιπόν, το νέο διατροφικό σας πρόγραμμα προσέχοντας όλα τα παραπάνω, με τις παρακάτω σημαντικές τροφές που θα σας βοηθήσουν να επιτύχετε το στόχο ενός καλύτερου σώματος, αρκεί να συνδυάσετε και την άσκηση μαζί με τη διατροφή.

Εμπλουτίστε το διατροφικό σας μενού, με ντομάτες, κοτόπουλο, αβγά, τόνο. Ωστόσο για όσους δεν καταναλώνουν κρέας, υπάρχει το τόφου το οποίο μπορεί να στηρίξει τον οργανισμό σας σε μια τέτοια αποχή. Είναι μια σημαντική πηγή πρωτεΐνης από σόγια που καλύπτει περίπου το 20% των καθημερινών απαιτήσεων στα 100 γραμμάρια προϊόντος, ενώ επίσης το τόφου είναι απαλλαγμένο από κορεσμένα λιπαρά και έχει χαμηλές θερμίδες, βοηθώντας στην καύση του λίπους και με τα ωμέγα-3 λιπαρά οξέα που περιέχει.

Συμπληρώστε το κατάλογο σας τα στρείδια, τα πράσινα λαχανικά, το άπαχο κρέας, τις καυτερές πιπεριές, την ολική άλεση, και τους ξηρούς καρπούς αλλά και τους σπόρους.

Επιμέλεια: Μαργαρίτα Μπρίγκου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Ο Άδωνις φαντάζεται μέρες του 1917

Ο Άδωνις Γεωργιάδης από την ασφάλεια του Ελληνικού Κοινοβουλίου, που φρουρείται σαν «αστακός», ρίχνει κλεφτές ματιές έξω, στην πλατεία...