Μετά το "δεν πληρώνω" το "δεν δηλώνω" στην εφορία


Μετά το "δεν πληρώνω" το "δεν δηλώνω" στην εφορία
Φόβοι ότι μετά τους "δεν πληρώνω", έρχονται οι "δεν δηλώνω" έχουν ανάψει φωτιές στο υπουργείο Οικονομικών, που ψάχνει τρόπους να εντοπίσει όσους σκέφτονται να αποφύγουν να κάνουν δήλωση φέτος.Εξαιτίας των μειωμένων εσόδων και των αυξημένων φόρων, που αναμένεται να προκύψουν, μεγάλη μερίδα του πληθυσμού δεν έχει καταθέσει ακόμα την δήλωση του.

Μέχρι χθες μόλις το 1/3 των φορολογούμενων είχε καταθέσει την δήλωση, ενώ η προθεσμία για την υποβολή λήγει στις 16 Ιουλίου.

Βαριά καμπάνα για όσους δεν δηλώσουν

Το υπουργείο Οικονομικών προετοιμάζει ένα σχέδιο εντοπισμού όσων φορολογούμενων δεν έχουν καταθέσει εγκαίρως την δήλωση τους, για να αποτρέψουν τον κίνδυνο κατάρρευσης των εσόδων, και ετοιμάζουν βαριές «καμπάνες».

Σύμφωνα με τα προβλεπόμενα, οι παραβάτες θα καλούνται να καταθέσουν τις δηλώσεις τους εκπρόθεσμα στις αρμόδιες ΔΟΥ, καταβάλλοντας υπέρογκα ποσά πρόσθετων φόρων, ενώ δεν θα ισχύει και το αφορολόγητο όριο των 5.000 ευρώ.

Επιπλέον, θα υποχρεώνονται να πληρώσουν όχι μόνο το συνολικό φόρο που προκύπτει από τη δήλωση προσαυξημένο κατά 1,5% για κάθε μήνα καθυστέρησης αλλά και επιπλέον φόρο 2,5% επί του συνολικού τους εισοδήματος. Star.gr


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Ο Άδωνις φαντάζεται μέρες του 1917

Ο Άδωνις Γεωργιάδης από την ασφάλεια του Ελληνικού Κοινοβουλίου, που φρουρείται σαν «αστακός», ρίχνει κλεφτές ματιές έξω, στην πλατεία...