Επί τάπητος και πάλι η κατάργηση 13ου - 14ου μισθού


Επί τάπητος και πάλι η κατάργηση 13ου - 14ου μισθού

Μέτρα - σοκ που, μεταξύ άλλων, περιλαμβάνουν την κατάργηση του 13ου και 14ου μισθού εισηγήθηκε χθες το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης, μέτρα τα οποία τέθηκαν στο τραπέζι κατά τη διάρκεια της συνάντησης των πολιτικών αρχηγών που στηρίζουν
την κυβέρνηση.

Σε περίπτωση που η ανωτέρω πρόταση υλοποιηθεί, οι εργαζόμενοι στο Δημόσιο αναμένεται να χάσουν ευθύς εξαρχής τουλάχιστον 1.000 ευρώ από την τσέπη τους, που αντιστοιχεί σε 500 ευρώ του Δώρου Χριστουγέννων, 250 ευρώ του Δώρου Πάσχα και 250 ευρώ του επιδόματος αδείας.

Μεγαλύτερα γράμματα
Το οικονομικό επιτελείο υπολογίζει ότι μέσω των περικοπών αυτών ο κρατικός προϋπολογισμός θα ενισχύονταν κατά 700 εκατ. ευρώ.

Πέραν της κατάργησης του 13ου και 14ου μισθού, οι κ.κ. Αντώνης Σαμαράς, Ευάγγελος Βενιζέλος και Φώτης Κουβέλης συζήτησαν χθες το ενδεχόμενο κατάργησης της 13ης και της 14ης επικουρικής σύνταξης και πρόταση κλιμακωτών περικοπών 5% για όλες τις συντάξεις από 1.000 έως 1.400 ευρώ και 10% για τις συντάξεις που υπερβαίνουν τα 1.400 ευρώ.

Στον κατάλογο των μέτρων που εξετάζει η κυβέρνηση συμπεριλαμβάνονται ακόμη οι περικοπές στα εφάπαξ των δημοσίων υπαλλήλων (22,67%), με στόχο την εξοικονόμηση 400 εκατ. ευρώ.

Στο «στόχαστρο» μπαίνει και η περιστολή της ιατροφαρμακευτικής δαπάνης, με επιβολή πλαφόν 1.500 ευρώ σε ετήσια βάση στις δαπάνες φάρμακων και ιατρικής περίθαλψης.

Όσον αφορά τα ειδικά μισθολόγια, η μείωσή τους κατά 12% είναι πιθανή, παρά τι γεγονός ότι η κυβέρνηση προσπαθεί να πείσει τους δανειστές ότι τα ισοδύναμα μέτρα για τον Προϋπολογισμό 2012 μπορούν να αντισταθμίσουν ή να περιορίσουν τις περικοπές ύψους 200 εκατ. ευρώ που προβλέπει το Μνημόνιο για τα ειδικά μισθολόγια.
Zougla.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Ο Άδωνις φαντάζεται μέρες του 1917

Ο Άδωνις Γεωργιάδης από την ασφάλεια του Ελληνικού Κοινοβουλίου, που φρουρείται σαν «αστακός», ρίχνει κλεφτές ματιές έξω, στην πλατεία...