Ελευθερία Αρβανιτάκη – Μπάμπης Στόκας



«Με χίλιες δυο εικόνες στο μυαλό…» και χιλιάδες θαυμαστές στο κατάμεστο Θέατρο Βράχων την Παρασκευή το βράδυ, 13 Ιουλίου.
Μετά την εξαιρετικά επιτυχημένη πρώτη τους συνάντηση στη Μονή Λαζαριστών στη Θεσσαλονίκη στις 3 του Ιούλη, η Ελευθερία Αρβανιτάκη συνάντησε τον Μπάμπη Στόκα στο Θέατρο Βράχων στο Βύρωνα την Παρασκευή 13 Ιουλίου και για 2μιση ώρες πρόσφεραν στο κοινό, το οποίο είχε γεμίσει το Θέατρο Βράχων από πολύ νωρίς παρά τον καύσωνα, αυτό το οποίο μας είχαν υποσχεθεί: ένα πλούσιο σε χρώματα και εικόνες πρόγραμμα με τραγούδια που το κοινό δε σταμάτησε να τραγουδάει σε όλη τη διάρκεια της συναυλίας.

Η Ελευθερία Αρβανιτάκη, σε ένα δυναμικό πρόγραμμα με επιλογές από το ανεξάντλητο ρεπερτόριο της αλλά και «Άρωμα» από την επερχόμενη δισκογραφική δουλειά της που θα κυκλοφορήσει τον Οκτώβριο και ο Μπάμπης Στόκας με τις υπέροχες μπαλάντες της πρόσφατης δουλειάς του «Η Αυλή των Τρελών» αλλά και τα πολυαγαπημένα τραγούδια από την εποχή των Πυξ Λαξ. Μια απροσδόκητη συνάντηση που γέννησε μαγικές μουσικές στιγμές.

Η Ελευθερία Αρβανιτάκη και ο Μπάμπης Στόκας μας χάρισαν μια βραδιά γεμάτη έντονα συναισθήματα από τη μία και έναν εκρηκτικό δυναμισμό από την άλλη.

Ξεχωριστά ήταν τα σημεία του προγράμματος που η Ελευθερία Αρβανιτάκη και ο Μπάμπης Στόκας μοιράστηκαν τα τραγούδια τους και αντάλλαξαν ρόλους στη σκηνή. Ντουέτα απρόσμενα και αυτονόητα οικεία από την άλλη: «Με το ίδιο μακό», «Τι είναι αυτό που μας ενώνει», «Έφυγες νωρίς», «Ανόητες αγάπες» αλλά και το «Ποιος τη ζωή μου» λίγο πριν το τέλος της συναυλίας. «Έπαψες αγάπη να θυμίζεις» από την Ελευθερία Αρβανιτάκη σε μια πολύ δική της δυνατή ερμηνεία, αλλά και το εμβληματικό «Ερωτικό» ερμηνευμένο πολύ ιδιαίτερα από τον Μπάμπη Στόκα. Παραδοσιακά της Κρήτης, αλλά και ρεμπέτικα όπως τα «Τι σήμερα, τι αύριο, τι τώρα» και «Τα ματόκλαδά σου λάμπουν» να εναλλάσονται με σημερινά τραγούδια σε ένα πρόγραμμα που έρεε και μας κράτησε όλους εκεί.

Με «χίλιες δυο εικόνες στο μυαλό» η Ελευθερία Αρβανιτάκη και ο Μπάμπης Στόκας συνεχίζουν τις εμφανίσεις τους.

Επόμενοι σταθμοί:
Τετάρτη, 1 Αυγούστου: River Party, Νεστόριο Καστοριάς
Σάββατο, 4 Αυγούστου:Γήπεδο Διαγόρα, Ρόδος
Τετάρτη, 8 Αυγούστου: Θέατρο Φλόκα, Αρχαία Ολυμπία
Τετάρτη, 15 Αυγούστου: Φεστιβάλ Κασσάνδρας, Χαλκιδική

Μαζί τους οι μουσικοί:
Αλέξανδρος Κτιστάκης /τύμπανα
Γιάννης Κωνσταντινίδης / ηλεκτρική + ακουστική κιθάρα
Τεό Γκουτσίδης/ ηλεκτρική κιθάρα
Χρήστος Βογιατζής/ μπάσο
Γιάννης Κυριμκυρίδης / πλήκτρα
Θωμάς Κωνσταντίνου / ούτι,λάουτο,μαντολίνο,τζουράς,κρουστά
 Επιμέλεια: Νικόλας Αρώνης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Ο Άδωνις φαντάζεται μέρες του 1917

Ο Άδωνις Γεωργιάδης από την ασφάλεια του Ελληνικού Κοινοβουλίου, που φρουρείται σαν «αστακός», ρίχνει κλεφτές ματιές έξω, στην πλατεία...