Προς αλλαγή του καθεστώτος για τα ληξιπρόθεσμα χρέη

Μέτρα διευκόλυνσης της αποπληρωμής των χρεών προς το Δημόσιο στο άμεσο μέλλον, καθώς και διαχωρισμό του αδικήματος της φοροδιαφυγής από εκείνο της μη αποπληρωμής χρεών προς το Δημόσιο, προανήγγειλε στη Βουλή ο υφυπουργός Οικονομικών, Γ. Μαυραγάνης, απαντώντας σε επίκαιρη ερώτηση του
βουλευτή των Ανεξάρτητων Ελλήνων, Τέρενς Κουίκ.

Αφού προέβη σε μία επισκόπηση των μέχρι στιγμή διευκολύνσεων που παρέχονται για την εξόφληση των χρεών προς το Δημόσιο, αναγνώρισε τη διόγκωση του προβλήματος.

«Πρέπει να διαχωρίσουμε το αδίκημα της φοροδιαφυγής γι' αυτούς που συστηματικά φοροδιαφεύγουν για ένα μεγάλο ποσό, από το ζήτημα των χρεών προς το Δημόσιο», ανέφερε ο κ. Μαυραγάνης.

«Έχω συνεννοηθεί με τον υπουργό Δικαιοσύνης να αλλάξουμε το καθεστώς. Τα θέματα που έχετε θέσει, τα έχουμε εξετάσει και πολύ σύντομα θα έχουμε τις ανακοινώσεις. Περιμένετε», πρόσθεσε, απευθυνόμενος στον εκπρόσωπο των Ανεξάρτητων Ελλήνων.

Αναπτύσσοντας την ερώτησή του, ο κ. Κουίκ σκιαγράφησε με μελανά χρώματα την κατάσταση του ενός εκατομμυρίου Ελλήνων με ληξιπρόθεσμα χρέη προς το Δημόσιο. Μίλησε για «συμπολίτες μας που μέχρι πέρσι ήταν έντιμοι φορολογούμενοι» και μετατράπηκαν «σε "απατεώνες"».

«Εμείς είχαμε προτείνει προεκλογικά το Εθνικό Ταμείο Οφειλετών του Δημοσίου. Αλλά βεβαίως η πρόταση αυτή δεν θέλει τοκογλύφους και Μπαρόζο, που ήρθε να μας πει "κάντε αυτά που συμφωνήσαμε"», συνέχισε ο κ. Κουίκ.

«Σας ρωτώ λοιπόν», πρόσθεσε, «αν μέσα σ' όλο αυτό τον ορυμαγδό, προτίθεστε να προβείτε σε άμεση ρύθμιση των ληξιπρόθεσμων οφειλών με τουλάχιστον 60 δόσεις που ζητούν οι άνθρωποι της αγοράς ή αν θα συνεχίσετε να κάνετε αυτό που σας υπαγορεύει η τρόικα και ο κάθε οικονομικός δολοφόνος.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Ο Άδωνις φαντάζεται μέρες του 1917

Ο Άδωνις Γεωργιάδης από την ασφάλεια του Ελληνικού Κοινοβουλίου, που φρουρείται σαν «αστακός», ρίχνει κλεφτές ματιές έξω, στην πλατεία...