Χόρευαν κοντά στις φλόγες για να μην δημιουργηθεί πανικός...


«Δεν διακόψαμε την εκδήλωση για να μην δημιουργηθεί πανικός»,είναι η απάντηση του Εκπολιτιστικού Συλλόγου Σελλών στα σχόλια που δημιουργήθηκαν με αφορμή το γεγονός ότι την ώρα της μεγάλης φωτιάς στην Αχαϊα, τα ξημερώματα της περασμένης, Τετάρτης το πανηγύρι και το γλέντι συνεχιζόταν κανονικά.«Αγανάκτηση και οργή επικρατεί τις τελευταίες ημέρες στο χωριό μας και ειδικά στο σύλλογο μας με αφορμή την πυρκαγιά που ξέσπασε ενώ γινόταν το πατροπαράδοτο πανηγύρι του χωριού μας»,
αναφέρεται στην ανακοίνωση. Η οποία συνεχίζει ως εξής:

«Σχετικά με όσα συνέβησαν ο σύλλογός μας έχει να δηλώσει τα εξής:

Την ώρα που αντιληφθήκαμε την φωτιά και ενώ το πανηγύρι βρισκόταν σε εξέλιξη (02:30 μ.μ.) τα μέλη του συλλόγου ειδοποίησαν την Πυροσβεστική, καθώς και όλους τους συγχωριανούς μας που βρίσκονταν στο χώρο της εκδήλωσης, να φύγουν και να πάνε στο χώρο της πυρκαγιάς. Αφού φτάσαμε στο χώρο της φωτιάς, διαπιστώσαμε ότι ήταν 2,5 χ.λ.μ περίπου μακριά από το χώρο της εκδήλωσης.

Το εύκολο για το σύλλογό μας ήταν να διακόψουμε την εκδήλωση και να δημιουργηθεί πανικός. Εκτιμώντας όμως τα πραγματικά δεδομένα της πυρκαγιάς, καταλάβαμε ότι θα είχε μεγάλους κινδύνους για τους επισκέπτες μας, αφού η φωτιά είχε φθάσει στον κεντρικό δρόμο της Αργυράς, απ' όπου θα έφευγαν τα αυτοκίνητα (περίπου 400), που θα είχε σαν αποτέλεσμα το μποτιλιάρισμα και θα δυσκόλευε τα οχήματα της Πυροσβεστικής να φθάσουν στον τόπο της πυρκαγιάς.

Για να μην έχουμε τα θλιβερά αποτελέσματα που είχαμε στην Ηλεία το 2007, αποφασίσαμε να συνεχίσουμε την εκδήλωση, χωρίς να δημιουργηθεί πανικός στα 1000 περίπου άτομα που βρίσκονταν στο χώρο εκείνη την ώρα, με αποτέλεσμα να αποχωρήσουν οι επισκέπτες σταδιακά και ομαλά, χωρίς να δημιουργηθεί το παραμικρό πρόβλημα στο έργο της Πυροσβεστικής.

Ο σύλλογός μας θέλει να ευχαριστήσει όλους τους συγχωριανούς μας για τις προσπάθειες που έκαναν για να σβήσει η φωτιά με αποτέλεσμα το χωριό μας να έχει πολύ λίγες ζημιές και όλους τους επισκέπτες για την ψυχραιμία που έδειξαν.

Όσο για τους λίγους «συκοφάντες» που προσπάθησαν να διαστρεβλώσουν την αλήθεια και να δυσφημίσουν το χωριό μας και το σύλλογο μας δεν έκαναν τίποτε παραπάνω από αυτό που ξέρουνε»!

Πηγή: thebest

Διαβάστε ακόμη: Η Αχαΐα καίγεται

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Ο Άδωνις φαντάζεται μέρες του 1917

Ο Άδωνις Γεωργιάδης από την ασφάλεια του Ελληνικού Κοινοβουλίου, που φρουρείται σαν «αστακός», ρίχνει κλεφτές ματιές έξω, στην πλατεία...