Πτώση στη δημοτικότητα της Μέρκελ

 Πτώση στη δημοτικότητα της Μέρκελ
Μόλις το 33% των Γερμανών είναι υπέρ της στάσης που τηρεί Διακοπές στην βόρειο Ιταλία κάνει εδώ και λιγες ημέρες η καγγελάριος Μέρκελ – προφανώς για να ελέγχει καλύτερα τα ιταλικά σπρεντ…

Ανησυχητική είναι η πτώση της δημοτικότητας της Άνγκελας Μέρκελ, καθώς μόλις το ένα τρίτο των Γερμανών εξακολουθεί να πιστεύει ότι η γερμανίδα Καγκελάριος χειρίζεται σωστά την κρίση χρέους της ευρωζώνης.
Σύμφωνα με έρευνα που δημοσιεύθηκε την Κυριακή, μόλις το 33% των Γερμανών είναι υπέρ της στάσης που τηρεί, ενώ το 48% κατά, αποκαλύπτοντας απότομη πτώση της δημοτικότητάς της κατά τις τελευταίες εβδομάδες και εν όψει ομοσπονδιακών εκλογών του 2013.


Το 44% των Γερμανών που συμμετείχαν στην έρευνα απάντησαν θετικά στην ερώτηση εάν φοβούνται για τις καταθέσεις τους, ενώ σε δημοσκόπηση που πραγματοποιήθηκε στα μέσα Ιουλίου, το 63% των Γερμανών υποστήριξαν τους χειρισμούς της Μέρκελ, μολονότι η πλειονότητα θεώρησε ότι θα έπρεπε να εξηγεί καλύτερα τις πολιτικές της.


Σε άλλη δημοσκόπηση που πραγματοποιήθηκε στις αρχές Ιουλίου, το 58% υποστήριξε τις πολιτικές της γερμανίδας Καγκελαρίου ως προς το χειρισμό της κρίσης, παρ’ όλο που το 85% των ερωτηθέντων περίμενε επιδείνωση της κρίσης.


Η σκληρή στάση της Μέρκελ γύρω από την κρίση και οι απαιτήσεις για μέτρα λιτότητας ως αντάλλαγμα για την παροχή βοήθειας τη δαιμονοποίησαν στην Ευρώπη, ανέβασαν όμως τη δημοτικότητά της στη χώρα της. Ωστόσο, αυτό φαίνεται να αλλάζει, καθώς εντείνονται οι φόβοι των Γερμανών φορολογουμένων για αυξανόμενο κόστος της κρίσης της Ευρωζώνης.


Η Ευρωζώνη διανύει μία νέα, κρίσιμη φάση κατά τις τελευταίες εβδομάδες, με τις ανησυχίες να εντείνονται ότι η Ελλάδα δε θα καταφέρει να εκπληρώσει τις προϋποθέσεις για τη διάσωσή της, ενώ οι δείκτες των ευρωπαϊκών χρηματιστηρίων έκαναν βουτιά, λόγω φόβων ότι αφενός η Ισπανία θα χρειαστεί ευρύτερο «πακέτο διάσωσης» και αφετέρου ότι η κρίση θα μεταδοθεί και στην Ιταλία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Ο Άδωνις φαντάζεται μέρες του 1917

Ο Άδωνις Γεωργιάδης από την ασφάλεια του Ελληνικού Κοινοβουλίου, που φρουρείται σαν «αστακός», ρίχνει κλεφτές ματιές έξω, στην πλατεία...