Τι συζήτησαν Βενιζέλος-τρόικα



Τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελο Βενιζέλο επισκέφθηκαν οι επικεφαλής της τρόικας το μεσημέρι της Παρασκευής.
Ο κ. Βενιζέλος υπογράμμισε την ανάγκη στους τροϊκανούς να υπάρξει παράταση της περιόδου δημοσιονομικής προσαρμογής μέχρι το τέλος του 2016.

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, υποστήριξε ότι η επιμήκυνση του προγράμματος είναι αναγκαία ώστε η μετάβαση από τα δημοσιονομικά ελλείμματα σε πρωτογενή πλεονάσματα, αλλά και σταθερά θετικούς ρυθμούς ανάπτυξης, να επιτευχθεί με ομαλό και αποτελεσματικό τρόπο, χωρίς να ανατροφοδοτείται η ύφεση.

Το Κίνημα ανακοίνωσε ότι η συζήτηση εστιάστηκε στην εκτέλεση του Προϋπολογισμού του 2012, στην προώθηση των διαρθρωτικών αλλαγών και μεταρρυθμίσεων (δημόσια διοίκηση, φορολογική διοίκηση, Εθνικό Φορολογικό Σύστημα, δικαστικό σύστημα, άνοιγμα επαγγελμάτων), στην προώθηση του προγράμματος ιδιωτικοποιήσεων (χωρίς η αλλαγή στη διοίκηση του ΤΑΙΠΕΔ να μειώσει τους υφιστάμενους ρυθμούς) και στην ολοκλήρωση των διαδικασιών ανακεφαλαιοποίησης και ανασυγκρότησης του τραπεζικού συστήματος.

Τέλος, το ΠΑΣΟΚ αναφέρει ότι «συζητήθηκε επίσης το χρονοδιάγραμμα των επαφών με την τρόικα, καθώς όπως είναι προφανές η Ελλάδα μετέχει και σε επαφές που γίνονται σε υψηλό πολιτικό επίπεδο μεταξύ των κρατών-μελών της Ευρωζώνης».

Επιμέλεια: Μυρτώ Τσάβαλου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Ο Άδωνις φαντάζεται μέρες του 1917

Ο Άδωνις Γεωργιάδης από την ασφάλεια του Ελληνικού Κοινοβουλίου, που φρουρείται σαν «αστακός», ρίχνει κλεφτές ματιές έξω, στην πλατεία...