Πτώση τιμών και κερδών για τα προϊόντα κατεψυγμένης ζύμης



Κάμψη των πωλήσεων και των κερδών, λόγω εξασθένησης της ζήτησης και των τιμών, κατέγραψαν το 2011, ως σύνολο, σύμφωνα με τα εταιρικά τους αποτελέσματα, οι μεγαλύτερες ελληνικές βιομηχανίες προϊόντων κατεψυγμένης ζύμης, οι οποίες παράγουν, κατά κύριο λόγο, πίτες, κρουασάν και σφολιάτες.
Ο τομέας πιέζεται εντονότερα κατά το τρέχον έτος από συμπίεση των τιμών των προϊόντων του, λόγω της έντασης του ανταγωνισμού, ενώ η εγχώρια ζήτηση φαίνεται να κινείται πτωτικά στις βασικότερες κατηγορίες προϊόντων, αν και παραμένει σταθερή σε ορισμένες επί μέρους κατηγορίες.

Οι συνολικές πωλήσεις των δέκα μεγαλύτερων επιχειρήσεων του τομέα που δημοσίευσαν οικονομικά στοιχεία και έχουν αποκλειστικό ή βασικό αντικείμενο την παραγωγή προϊόντων κατεψυγμένης ζύμης, ανήλθαν το 2011 σε 291,63 εκατ. ευρώ. Σε συγκρίσιμη βάση, καθώς ορισμένες επιχειρήσεις διαφοροποίησαν την εταιρική δομή τους, οι πωλήσεις του έτους 2011 είναι οριακά μειωμένες, σε σχέση με τις πωλήσεις του έτους 2010.

Eπιμέλεια:Xρήστος Μαζάνης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Ο Άδωνις φαντάζεται μέρες του 1917

Ο Άδωνις Γεωργιάδης από την ασφάλεια του Ελληνικού Κοινοβουλίου, που φρουρείται σαν «αστακός», ρίχνει κλεφτές ματιές έξω, στην πλατεία...