ΕΣΗΕΑ των ολίγων...

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ 
ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΙ
Δυστυχώς, οι πιο δυσοίωνες εκτιμήσεις μας επιβεβαιώθηκαν. Όχι ότι οι Ανεξάρτητοι Δημοσιογράφοι είμαστε «Κασσάνδρες»! Απλά είμαστε η φωνή της λογικής. Αυτής που έχει απολέσει προ πολλού η πλειοψηφία του ΔΣ της ΕΣΗΕΑ και δυστυχώς αρνείται, παρά τις φιλότιμες προσπάθειές μας, να εισακούσει.

Στην χθεσινή απεργία ακούσαμε από τους εκπροσώπους μας πύρινους αντιστασιακούς και επαναστατικούς λόγους, χωρίς όμως το αυτονόητο... Να ακουστεί από ΕΝΑΝ, έστω και ΜΙΑ μία λύση! Παρακολουθήσαμε δημοσιογράφους, επαγγελματίες συνδικαλιστές, να μιλούν με πάθος μπροστά στο «απίστευτο» . . . 5% των συναδέλφων, που συμμετείχαν στην απεργία! Οι άλλοι που ήταν; Πού ήταν όλοι αυτοί οι συνάδελφοι που έχουν μείνει άνεργοι, που εργάζονται με μαύρα, που υποαπασχολούνται, που εργάζονται σε συνθήκες γαλέρας στο ίντερνετ, που έχουν υπογράψει εξοντωτικές συμβάσεις εργασίας; ΠΟΥ ΗΤΑΝ;

Πάνω από ΧΙΛΙΟΥΣ ΑΝΕΡΓΟΥΣ συναδέλφους δημοσιογράφους μετράει ο Κλάδος μας και περίπου 2.000 υποαπασχολούμενους και επί μακρόν ετεροαπασχολούμενους.

Που ήταν όλοι αυτοί, που ενώ τους πνίγει η αγανάκτηση, απείχαν επιδεικτικά από την χθεσινή «μεγαλειώδη» συγκέντρωση και πορεία στο Υπουργείο Εργασίας; Δυστυχώς, δεν προβληματίστηκε κανείς από το "κονκλάβιο" του γυάλινου κτηρίου, της οδού Ακαδημίας.

Αντιθέτως έγραψαν τους λόγους τους στην γνωστή ξύλινη συνδικαλιστική γλώσσα που τόσα χρόνια έχουν μάθει να ομιλούν. Στην γλώσσα που δυστυχώς κρύβει πολλά μικροπολιτικά μηνύματα. Ισως έκαναν και copy – paste από παλαιότερους λόγους χρησιμοποιώντας εκφράσεις και λέξεις που μύριζαν... ναφθαλίνη και παρωχημένη αντίληψη.

Κύριοι και κυρίες, συγγνώμη που σας ξυπνάμε από τον συνδικαλιστικό σας ύπνο, αλλά βρισκόμαστε στο 2012, στην Ελλάδα της εξόφθαλμης και πρωτοφανούς οικονομικής κρίσης εν μέσω τεράστιων παγκόσμιων αλλαγών, που δυστυχώς αρνείστε να κοιτάξετε - πολλώ δε μάλλον να κατανοήσετε - και να «κατεβάσετε» στον κλάδο ένα στοιχειώδες σχέδιο ανάσχεσης της οικονομικής, επαγγελματικής και κοινωνικής ισοπέδωσης του Κλάδου.

Το δυστύχημα είναι ότι τον περασμένο Φεβρουάριο, μέσω της πρότασης που υπερψήφισε το 43% των συναδέλφων στην Γενική Συνέλευση, όλα αυτά τα είχαμε αποτυπώσει σε ένα κομμάτι χαρτί, τα είχαμε προβλέψει, σας δίναμε λύσεις. Κι οχυρωθήκατε πίσω από τις μικροπολιτικές σας και τα ψευτοσυνδικαλιστικά σας διλήμματα. Όταν μιλούσαμε για άγριες απεργίες διαρκείας, με μαύρο σε τηλεοράσεις, βουβά ραδιόφωνα και μπλόκα στα πιεστήρια, μας κοιτούσατε αποσβολωμένοι. Και όταν σας υποδείξαμε τους τρόπους, απαντήσατε «Μα, . . δεν γίνεται, θέλει οργάνωση»!

Κάπως έτσι, φτάσαμε να μετράμε χιλιάδες ανέργους, ετεροπασχολούμενους και υποαπασχολούμενους, που με τις δικές σας ενέργειες και παραλείψεις βρέθηκαν εκτός αγοράς εργασίας.

Αλήθεια, πώς αισθάνεστε βλέποντας την φωτογραφία αυτή:

Από την πορεία των εργαζόμενων στα ΜΜΕ, στην Δευτέρα, 24 Σεπτεμβρίου 2012, έξω από το υπ. Εργασίας
Μόλις το 5% των εργαζόμενων έδωσε το παρών!

Και για να μην τρέφουν ορισμένοι, που είναι συνηθισμένοι στην «επαναστατική γυμναστική», αυταπάτες, θα τους διαμηνύσουμε τα εξής:

Η «τρόικα της δημοσιογραφίας», όπως την χαρακτήρισαν οι «Financial Crimes» (εγκλήματα του τύπου, ελληνιστί) στο τελευταίο έντυπό τους, που μοιράστηκε στην απεργιακή κινητοποίηση, δεν βρίσκεται μόνο μέσα στο ΔΣ της ΕΣΗΕΑ, αλλά είναι διάσπαρτη στις συνδικαλιστικές παρατάξεις, που φέρουν αποκλειστικά την ευθύνη για τους αγώνες που και δεν έδωσαν και «πριόνισαν» για να μην γίνουν, καταλήγοντας σε «άσφαιρες» απεργίες απέναντι στα εργοδοτικά αρπακτικά.

Χαρακτηριστικά καταγράφουμε την ένοχη σιωπή όλων για το ΠΑΜΕ, που έδωσε το γνωστό «μπλοκέ» παρών στην πορεία, τη στιγμή που έκαναν "γαργάρα" το προκλητικό κλείσιμο του Τηλεοπτικού Σταθμού 902, που οδήγησε κι άλλους συναδέλφους στην ανεργία; Ούτε ένας δεν θα βρεθεί για να σχολιάσει το γεγονός;

Δυστυχώς όμως τα παραπάνω μαθήματα περί απλής λογικής αδυνατείτε να τα καταλάβετε. Εμείς θα συνεχίσουμε να τα λέμε, μάλλον, εις ώτα μη ακουόντων.

Δυστυχώς οι περιστάσεις και οι απαιτήσεις σάς ξεπέρασαν. Οι Ανεξάρτητοι Δημοσιογράφοι θα συνεχίσουν να παλεύουν όλο και πιο δυναμικά για να δείξουν τα αυτονόητα και να Ενώσουν πάλι τον Κλάδο.


Τα "παιχνιδάκια" τελείωσαν, όπως και η υπομονή μας.

Δεν υποχωρούμε

Δεν συμβιβαζόμαστε

Δεν υποκύπτουμε

Η ΕΣΗΕΑ θα ανακτήσει την χαμένη της Αξιοπρέπεια

Όλοι μαζί Ενωμένοι

Τα ψέματα τελείωσαν

ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΙ

andimosiografoi.blogspot.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Ο Άδωνις φαντάζεται μέρες του 1917

Ο Άδωνις Γεωργιάδης από την ασφάλεια του Ελληνικού Κοινοβουλίου, που φρουρείται σαν «αστακός», ρίχνει κλεφτές ματιές έξω, στην πλατεία...