Τα συγκλονιστικά λόγια της μητέρας της μικρής Ιωάννας που έφυγε πριν 1 μήνα

Έχει περάσει σχεδόν ένας μήνας από τότε που έφυγε η Ιωάννα. Η αλήθεια είναι πως μου φαίνεται σαν να έχει περάσει ένας αιώνας. Δεν είναι εύκολο και καθόλου απλό να μάθουμε να ζούμε διαφορετικά, όμως πρέπει να συνεχίζεις να χαμογελάς και να συνεχίσεις να προσπαθείς.
Το έχω πει πολλές φορές αλλά είναι η... αλήθεια, η Ιωάννα μας έμαθε πάρα πολλά πράγματα. Χαμογελούσε από τη πρώτη στιγμή που γεννήθηκε. Πάντα σκεφτόμουν πως αυτό το παιδί γεννήθηκε χαμογελώντας. Μάλλον έτσι ήταν, ήρθε να μας δείξει πως πρέπει να ζεις και πως πρέπει να παλεύεις.

Επίσης έμαθα πως ο χρόνος και ο θάνατος έχουν πολλά κοινά, είναι και τα δύο απόλυτα και μη αναστρέψιμα. Δεν υπάρχει τρόπος να φέρεις πίσω το χρόνο, οπότε πρέπει να μάθεις να τον ξοδεύεις σωστά.


Η λέξη ελπίδα δε μου άρεσε ποτέ, ιδιαίτερα όταν χρησιμοποιείται μόνη της, χωρίς τη λέξη προσπάθεια. Τίποτα στη ζωή δεν έρχεται χωρίς προσπάθεια και τίποτα δεν έρχεται αν απλά ελπίζουμε να έρθει. Αν χάσεις το κουράγιο σου, σταματήσεις να πολεμάς και απλά ελπίζεις, οι πιθανότητες να "πάνε καλά" τα πράγματα είναι λίγες, έως και μηδαμινές

Πίσω στο λόγο που συνεχίζω το μπλογκ. Το SMA είναι η νούμερο ένα γενετική αιτία θανάτου στα παιδιά κάτω των δύο ετών. Καινούριες έρευνες υποστηρίζουν πως 1 στους 35 ανθρώπους (λευκή φυλή) είναι φορέας. Και θα ξανατονίσω πως σε κάθε περίπτωση η πληροφόρηση είναι δύναμη και είναι ανεξάρτητη των επιλογών του καθενός. Όμως πιστεύω πως τίποτα δεν είναι πιο σημαντικό από το να βεβαιωθείς πως το παιδί σου δεν θα πεθάνει από μια ασθένεια που μπορεί να προληφθεί.
Δείτε το blog που έχει φτιάξει η μητέρα της μικρής Ιωάννας εδώ: giatinioanna.com/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Ο Άδωνις φαντάζεται μέρες του 1917

Ο Άδωνις Γεωργιάδης από την ασφάλεια του Ελληνικού Κοινοβουλίου, που φρουρείται σαν «αστακός», ρίχνει κλεφτές ματιές έξω, στην πλατεία...