Δύο νέες εφημερίδες «φέρνει» ο Νοέμβριος

Δύο νέες εφημερίδες «φέρνει» ο Νοέμβριος
Έντονη κινητικότητα παρατηρείται στο χώρο των εφημερίδων της κεντροαριστεράς, αφού μετά την «Εφημερίδα των Συντακτών», στην τελική ευθεία προς την έκδοσή της είναι μια ακόμα, με τον τίτλο «6 Μέρες», που θα κυκλοφορεί από τον Αντώνη Δελλατόλα, Εκδότη της εφημερίδας «Το Ποντίκι».
Πιο συγκεκριμένα, τη Δευτέρα 5 Νοεμβρίου
αναμένεται να κάνει πρεμιέρα στα περίπτερα «Η Εφημερίδα των Συντακτών», η οποία θα είναι καθημερινή, θα έχει φύλλο και για το σαββατοκύριακο, ενώ στόχος της είναι να καλύψει το κενό στην ενημέρωση που άφησε η Ελευθεροτυπία. Διευθυντής της εφημερίδας είναι ο Νικόλας Βουλέλης, ενώ την Εμπορική Διεύθυνση έχει η Λήδα Θωμάκου. Ακριβώς μια εβδομάδα αργότερα, τη Δευτέρα 12 Νοεμβρίου είναι προγραμματισμένη η κυκλοφορία μιας ακόμα εφημερίδας της κεντροαριστεράς, με τον τίτλο «6 Μέρες», την οποία δημιούργησε ο Αντώνης Δελλατόλας εμπνευσμένος από την ιστορική γαλλική εφημερίδα «Liberation».

Στόχος της εφημερίδας «6 Μέρες» θα είναι να αποτελέσει ένα πεδίο έκφρασης της «όλης Αριστεράς» και θα είναι έντονα παρεμβατική, με ανάλυση και άποψη, σε όλο το εύρος των μεγάλων πολιτικών, κοινωνικών και οικονομικών θεμάτων όσο και στον πολιτισμό. Δημοσιογραφικά θα επιχειρήσει να βρίσκεται «ένα βήμα μπροστά» από την είδηση και δεν θα αρκείται στην τυπική καταγραφή της, αλλά θα προσφέρει μια σφαιρική οπτική με σκοπό να παρουσιάζει μια όσο το δυνατόν πιο ολοκληρωμένη εικόνα της επικαιρότητας.

Η εφημερίδα θα απασχολεί περίπου 50 δημοσιογράφους, μερικοί εκ των οποίων προέρχονται από την «Ελευθεροτυπία». Την ίδια στιγμή, δεν έχει εγκαταλειφθεί η προσπάθεια της Μάνιας Τεγοπούλου να κυκλοφορήσει και πάλι την Ελευθεροτυπία, κάτι που προς το παρόν είναι πολύ δύσκολο να γίνει, από τη στιγμή που υπάρχουν οικονομικές οφειλές της εφημερίδας προς τα πρώην στελέχη της, αλλά και τις τράπεζες. Τέλος, η έτερη εφημερίδα της κεντροαριστεράς, η Αυγή, προχωρά σε ριζική ανανέωση με στόχο να κερδίσει επιπλέον έδαφος κυκλοφοριακά εκμεταλλευόμενη την πολιτική, κοινωνική και οικονομική συγκυρία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Ο Άδωνις φαντάζεται μέρες του 1917

Ο Άδωνις Γεωργιάδης από την ασφάλεια του Ελληνικού Κοινοβουλίου, που φρουρείται σαν «αστακός», ρίχνει κλεφτές ματιές έξω, στην πλατεία...