Καμία δικαιολογία δεν έχουν πλέον οι Ευρωπαίοι για τη μη άμεση καταβολή της δόσης


Ξεκάθαρο μήνυμα προς την Ευρώπη ότι δεν υπάρχει πλέον καμία δικαιολογία για τη μη άμεση εκταμίευση της δόσης των 31,5 δις ευρώ έστειλε ο βουλευτής Β’ Αθηνών της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης μιλώντας, σήμερα, στο ραδιοφωνικό σταθμό «VIMA FM» και στους δημοσιογράφους κ. Άρη Ραβανό και Αιμίλιο Περδικάρη.
«Η Ευρώπη θα πρέπει να τηρήσει τις δεσμεύσεις που απορρέουν από τη δανειακή σύμβαση. Δεν υπάρχει πλέον καμία αιτιολογία για καθυστερήσεις στην εκταμίευση της δόσης», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Μητσοτάκης.

Ακόμη, παραδέχτηκε ότι υπήρξαν καθυστερήσεις στην υλοποίηση των προαπαιτούμενων εκ μέρους της Κυβέρνησης, ωστόσο τόνισε ότι με την ψήφιση των μέτρων «η Ελλάδα τήρησε τις δεσμεύσεις της και αυτό πρέπει να κάνει και η Ευρώπη». Πρόσθεσε ακόμη ότι οι αλλαγές ψηφίστηκαν και θα πρέπει να γίνουν, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι «καμία καθυστέρηση δεν θα γίνει δεκτή».

Ο κ. Μητσοτάκης χαρακτήρισε «αναμενόμενες και προβλέψιμες» τις «αρρυθμίες» σε ΠΑΣΟΚ και ΔΗΜΑΡ κατά την ψήφιση των μέτρων, τονίζοντας ότι θα πρέπει να αντιληφθούμε πως «ή θα επιπλεύσουμε όλοι μαζί ή θα βουλιάξουμε όλοι μαζί και μαζί και η χώρα».

Επιπλέον, ο κ. Μητσοτάκης υπογράμμισε ότι θα πρέπει να επαναπροσδιοριστούν οι σχέσεις της τρικομματικής Κυβέρνησης με «ενεργότερη συμμετοχή του ΠΑΣΟΚ και της ΔΗΜΑΡ», επισημαίνοντας ότι «αυτό που πρέπει να γίνει είναι να υπάρξει μια συστράτευση ή επιστράτευση όλων εκείνων των δημιουργικών και χρήσιμων δυνάμεων που μπορούν στην παρούσα συγκυρία να βοηθήσουν τη χώρα να υλοποιήσει αυτά τα οποία έχει υπογράψει. Αυτό είναι το βασικό ζητούμενο. Δεν έχει τόση μεγάλη σημασία ούτε η ιδεολογική αφετηρία του καθενός, ούτε η κομματική ταυτότητα την οποία σήμερα φέρει».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Ο Άδωνις φαντάζεται μέρες του 1917

Ο Άδωνις Γεωργιάδης από την ασφάλεια του Ελληνικού Κοινοβουλίου, που φρουρείται σαν «αστακός», ρίχνει κλεφτές ματιές έξω, στην πλατεία...